Kokt fisk kan förvaras ett par dagar i kylskåp. Äggsåsen blir inte särskilt fräsch i konsistensen om den fryses, däremot kan den förvaras ett par dagar i kylskåp för att senare värmas i kastrull eller microvågsugn
Recept på det kommer inom kort för nu tänkte jag nämligen tipsa om en enkel och god fiskrätt. Lägg ner fisken och låt den sjuda i såsen tills den är genomkokt
Tillsätt lite mjölk och vispa ut den i smörblandningen (kallas för roux) så den blir slät och ta sedan i resten av mjölken och vispgrädden och låt koka upp försiktigt på svag värme under omrörning
Hacka äggen och rör försiktigt ner. Kokttorsk med äggsås 4 port. 4 bitar torsk, helst ryggbiten. 4 hårdkokta ägg. När vattnet kokar lägger man försiktigt ner fisken, stänger av plattan, lägger på ett lock och låter fisken vara ca 10 min. 4 bitar torsk
Men ströbrödet var helt slut trots att det fanns tre fulla förpackningar innan jul. Gjorde en riktig klassiker idag - Kokttorsk i äggsås - är ju så gott och ändå gör man det så sällan
4 600 g torsk 900 g fast potatis 2 ägg 2 msk smör eller margarin 3 msk vetemjöl 2 1/2 dl matlagningsgrädde 2 1/2 dl vatten 1 fiskbuljongtärning 1/2 kruka dill salt och vitpeppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.