Ansa, skala och skär lök, selleri, morot, palsternacka, fänkål och kålrot i mindre bitar. Servera den gärna med kokt potatis och en god gräddsås med gelé och en sallad
Servera med kokt potatis och det skirade smöret. 1 st fänkål. 4 st torsk, bitar à 250 g 1 st lök, gul 1 st morot 1 st fänkål persilja, några stjälkar 2 st lagerblad vitpepparkorn, några stycken 3-4 st kryddpepparkorn 0,5 st citron grovt salt pepparrot, riven citronklyftor dill, kvistar smör
Servera till kokt eller stekt fisk. Garnera med lite fänkålsdill om du har. Fräs fänkål och vitlök i olivolja i 2 minuter utan att de tar färg. 2 ansade och strimlade fänkålsstånd (ta vara på fänkålsdillen)
Fänkål stekt med lök och en aning vitlök i olivolja samt vin med örter och rosépeppar var ytterligare ett tillbehör och konfitkokta eller konfiterade tomater, det vill säga kokta i olivolja, var ett annat gott tillbehör
Dela fänkålen, skär bort roten och skär i jämna grytbitar. Fräs morot, fänkål, lök, vitlök och kummin i matolja i en stor kastrull på svag värme utan att det tar färg
Servera med kokt potatis. Ingredienser (4 portioner)600 gram sejfilé1 gul lök1/2 fänkål20 cocktailtomater3 msk kapris3 msk persilja (går bra med fryst)saften av en halv citronskalet av en hel citron2 dl fiskbuljong från flytande fond1,5 dl vispgräddeFlingsalt & svartpepparGör så här1. 1/2 fänkål
Och så ett gott bröd därtill eller kokt potatis eller…. Torskrygg (okej då, kanske inte det första man tänker på när det gäller Provence), fänkål och tomat
½ litet stånd fänkål. Det var min kompis Fo som introducerade mig till det här med kokt kyckling. Skär även fänkålen i mindre bitar och skiva champinjonerna