Sen kan man ju variera "grundsmeten" minus kardemumman, och blanda i annat än äpplen. Här har jag tagit persikor som jag skar ned och blandade med vaniljpulver och pyttelite socker
½ tsk kardemumma. Den här kakan går att variera med äpplen, persikor eller ananas och man kan äta den som den är eller med en klick vaniljvisp eller vaniljglass
Blanda farin-, strösocker och kardemumma. Grädda kakan i mitten av ugnen 4045 minuter, känn med en provsticka att den är färdiggräddad. 2 nektariner eller persikor. 1 tsk nystött kardemumma
Det går alldeles utmärkt och då den här kakan går utmärkt att frysa gör jag alltid två (halvera den du stoppar i frysen så finns det fika till två oväntade besök)
nektariner eller persikor. Kaka. (Det ska inte vara bakpulver i kakan). Smält matfettet i en stekpanna, 26 – 28 cm i diameter, som kakan ska bakas i och som tål att stå på grillen. Lägg ner dem i stekpannan och stek ca 3 minuter och tillsätt ingefäran eller kardemumman. riven färsk ingefära - eller 1 tsk kardemummakärnor - mortlade
Vispa ihop mjölk, ägg och kardemumma i en bunke. ibland någon hembakt kaka. Istället för äpple kan ni ta rabarber, päron, aprikoser, persikor, hallon, blåbär, jordgubbar, vinbär, nötter och mandel istället för pärlsocker