Nektariner, jordgubbar och vitt vin tillsammans är en oslagbar kombination. Jordgubbarna blir intensiva i smaken och nektarinerna blir härligt smakfulla
Dela frukten i bitar, ta bort kärnorna (släng) och lägg ner frukten i karamellagen. och saften av. 4 st nektariner, 4 st aprikoser eller valfri frukt1 dl socker½ dl kokande vattenSaften från 1 st citronNågra droppar whisky, rom eller konjakTäck botten på en tjockbottnad kastrull med 1 dl socker och smält till gyllende färg. Ta av kastrullen från värmen och tillsätt ½ dl kokande vatten och saften av 1 st citron
Vispa ihop ägg och socker väldigt pösigt. Rör ner kanel, citronskal och sedan mjölet växelvis. Servera den avsvalnade kakan gärna med lite riven choklad och pudrat florsocker över
Halvera och kärna ur frukten och skiva mycket tunnt. Låt svalna en aning och servera med vaniljvisp. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut smördegen tunnt på mjölat bakbord och skär ut 4 rundlar, ca 12 cm i diameter. Skeda ut den smälta chokladen över degen och bred ut den men lämna en kant på 2 cm fri. Sikta florsockret över smördegen och frukten och ställ den i förvärmd grill 1-2 min
Har du ingen mixer men en mixerstav så hackar du nektarinerna i mindre bitar och kokar sedan kan du köra mixerstaven i grytan när de blivit mjuka eller ha kvar bitarna i om det så önskas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.