Kantarellsoppa kycklingfond recept

Lottas kantarellsoppa med knapriga oststänger

Lottas kantarellsoppa med knapriga oststänger

4 Soppa 8 dl färska kantareller (à ca 30 g) 2 schalottenlökar 2 msk smör 4 dl vatten 1 1/2 msk konc kycklingfond 3 dl vispgrädde 1 msk färskpressad citronjuice 2 msk finhackad persilja 1 tsk salt 1 krm peppar Oststänger 1 dl vetemjöl 1 dl dinkelmjöl 75 g rumsvarmt smör 100 g smakrik ost (t ex västerbotten) 1 ägg Lägg till i inköpslistan
Kantarellsoppa....

Kantarellsoppa....

Så kvällen till ära invigde jag dem med kantarellsoppa, som förrätt innan vi gick loss på det underbara lammet som också införskaffades i saluhallen på Tovedals
Kantarellsoppa

Kantarellsoppa

1 msk kycklingfond. Borsta och ansa kantarellerna. Skala och hacka löken. Fräs svamp och lök i en gryta med smör
Kantarellsoppa

Kantarellsoppa

Våra soppdagar fortsatte med en kantarellsoppa, inte alls lika god som nya favoriten med broccoli och basilika, men ändå god och värd att tipsa om

Kräftskiva med vinbrudarna... PARTY!!!!!!

Sedan blev det kräftor och massa goda tillbehör, så som ostpaj (klicka här för recept på världens bästa ostpaj) dipper, bröd, kantarellsoppa, pesto, ost och kex
Kantarellsoppa

Kantarellsoppa

) Så efter en lyckad kantarellrunda blev det en riktigt god kantarellsoppa med betoning på riktigt god
Gudomlig kantarellsoppa

Gudomlig kantarellsoppa

2 msk kycklingfond. 2 msk kycklingfond. Källa. Kerstin Nyman. Portioner. 2. Ingredienser. 2-2½ dl torkad röd-gul trumpetsvamp

Kantarellsoppa som Helena vill servera

Tillsätt kycklingfond och mixa såsen med en stavmixer. 2-3 msk kycklingfond.  Klipp baconskivorna i mindre bitar och stek dem knapriga i en torr stekpanna
Kantarellsoppa

Kantarellsoppa

Nästa gång tar jag nog inte Coops egna kycklingfond. Kantarellsoppa med ciabatta bröd. ) Kantarellsoppa med ciabatta bröd
Kantarellsoppa med vitt vin

Kantarellsoppa med vitt vin

Kantarellsoppa med vitt vin1 liter kantareller1 gul lök2 dl vitt vin4 dl vatten1,5 msk grönsaks- eller kycklingfond1,5 dl vispgräddesalt och pepparSkala och hacka löken fint
Mitt tips till helgen

Mitt tips till helgen

Förra helgen gjorde jag en kantarellsoppa. 5 dl kycklingfond. 5 dl kycklingfond. Här kommer ett recept. 1 l gula kantereller

Himmelsk kantarellsoppa

Rör i kycklingfond, grädde, crème fraiche och till sist mjölk. 2 msk kycklingfond. Fräs kantareller och lök

Kantarellsoppa

8 l kycklingfond. 8 l kycklingfond. Ingredienser (6 portioner). 1 l gula kantareller. 1 msk smör. 2 st schalottenlökar

Kantarellsoppa

1 msk kycklingfond. 1.  Borsta och ansa kantarellerna. Skala och hacka löken. Fräs svamp och lök i en gryta med smör