Kalla goda pajer att bjuda på recept

Tips på mat till studenten

Tips på mat till studenten

Tillsätt det kallavattnet och arbeta samman till en deg. Godaste smörgåstårtan. Sen är det bara att placera ut det man har plankan

Baka godaste påsktårtan

Lös upp jästen i den kalla mjölken. Attbjuda mäktig tårta efter en tung påskmiddag kan få även storätare till gäster att börja svettas nervöst
Trevliga små Ägg & Bacon Pajer

Trevliga små Ägg & Bacon Pajer

Godast ljumna, men funkar även kalla i picknick korgen. Riktigt goda. Ett helt nytt sätt att servera ägg, bacon och rostat bröd
Smördegsinbakad svamp- och purjolökslängd

Smördegsinbakad svamp- och purjolökslängd

Denna längd är ett gott tilltugg till fredagens kalla öl eller mys. Ta fram smördegsplattan och häll fyllningen som en sträng ena långsidan och rulla sedan ihop
Citronpaj

Citronpaj

Lägg i mjöl, florsocker och det kalla smöret. Häll i mandeln i en matberedare och kör så att den blir fin malen
Vegetariskt

Vegetariskt

Loaded fries kallas denna skapelse och man kan så klart toppa med vad man vill, men visst ser det fräscht ut med färska grönsaker
Blueberry Pie Cake (Blåbärstårta)

Blueberry Pie Cake (Blåbärstårta)

Har ni en sådan där flik längst upp ert internet som kallas "favoriter". Jag har mer och mer börjat använda mig av så kallat cake flour när jag bakar
Dagens recept: Kall laxpaj

Dagens recept: Kall laxpaj

Vår kalla laxpaj kommer säkert att göra succé bland vänner och bekanta som tittar in en bit mat. Servera någon fräsch sallad till den kalla pajen
Seg och knäckig rabarberpaj.

Seg och knäckig rabarberpaj.

Några dagar tidigare hade vi läst ett inlägg i matbloggen "Matarkivet" om en vaniljkräm som kallades för rårörd och som, enligt Hanna, smakade godare än Vaniljvispen man köper i affären
Minipaj med broccoli och oliver

Minipaj med broccoli och oliver

De är även bra att ta med picnic då pajerna är goda både kalla och varma. I år blir det knytkalas hemma hos oss och då tänker jag bland annat laga minipajer med broccoli och oliver
Recension av “Sweet!” av Roy Fares, Bonnier Fakta

Recension av “Sweet!” av Roy Fares, Bonnier Fakta

Efter det inledande stycket med Fares tankar bakom boken, följer ett avsnitt kallat “Konditorns råd” där han delar med sig av tips kring redskap, råvaror och olika moment i bakningsprocessen
Jordgubbs- och rabarberpaj

Jordgubbs- och rabarberpaj

Tillsätt det kallavattnet och kör hastigt till en deg. Men personligen tycker jag att knäckig rabarberpaj eller vanlig smulpaj är godare
Nutellapaj med toffifee

Nutellapaj med toffifee

Fördela ut det kalla smöret i mjölblandningen med hjälp av fingrarna. De är trots allt väldigt fina och goda tycker jag