Let cake rest in the pan 15-20 minutes then remove ring and cool until room temp or just warm. Lightly butter a 9-inch springform pan and line the bottom with parchment
BlueberryPie (vilket låter mycket godare än blåbärspaj). Håller just på och bakar inför fredagsfikat i morgon, och för att förekomma lite så tänkte jag lägga upp receptet här - så om jag har några nyfikna jobbarkompisar så får ni lite förhandsinformation om vad det blir för fika i morgon nu
Det här receptet är nästan samma som jag använde till rabarberkakan och smuldegsströssel men jag dubblat det så att det räcker till en hel långpanna och bakade det med blåbär istället för rabarber och lavendel
) My mom knows how much I appreciate wild blueberries, so she went blueberry picking, which then my mother-in-law packed in her suitcase when she came for a visit to Amsterdam
Triple Layer Lemon & BlueberryCakeBottnar320 g vetemjöl2 tsk bakpulver1 tsk salt (knappt)3 tsk vaniljsocker250 g färska blåbär (1 ask)1½ dl vaniljyoghurt (eller liknande tex naturell yoghurt, gräddfil etc)1 dl mjölk 340 g strösocker 225 g rumsvarmt smör4 stora äggskal från 1 liten citronSätt ugnen på 175 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.