Fick tänka snabbt och bestämde mig för att göra men mandelbotten av smeten, så jag kompletterade med lite ingredienser och gjorde en mozartkaka istället med de klassiska smakerna, mandel, pistage, nougat och choklad
En klassiker med mandelbottnar och nougatsmörkräm - som man inte ser så ofta längre. För mig har veckan inneburit mycket bakning och många timmar i ett alldeles för varmt kök, men också en underbar helg med folkfest, musik, ljumma och sköna sommarkvällar, en del spenderandes lite vimmelkantig i folkvimlet vid hamnen både fredag och lördag
Hyvla nougatenmed en osthyvel och lägg skivorna på marsipanen. Dessa små nougat- och marsipanrullar var verkligen roliga att göra, framförallt dekorationerna
Blanda grädde, socker, sirap, kakao och de krossade turkisk pepparkaramellerna i en vid gryta. Dela marsipan i bitar och kavla ut dessa så att det är möjligt att "slå in nougatbitarna i ett paket"
Häll i smeten i en sockerkaksform så att du får ett naturligt hål i kakan. Jag använde blå marsipan men man kan ju spritsa på det man vill och tycker passar
I år blev det julgodisbak med mamma. ), daimkonfekt, tomtenougat och de här mozartkulorna. Vi smaksatte några av dem med konjak också, det gör man ju som man vill med