Kött fransyska torkat recept

Rödvinsmarinerad fransyska

Rödvinsmarinerad fransyska

Lägg upp köttet på en skärbräda och klappa torrt med papper,så stekytan blir jämn och fin. Skär några snitt i i köttet och stoppa in vitlöksklyftor och rosmarin i snitten
Söndagsstek på fransyska

Söndagsstek på fransyska

Den här köttbiten får gå klart i ugnen tills det är dags att servera tillsammans med ett gott potatismos
Porterstek på fransyska

Porterstek på fransyska

Tänk på att köttet också ska få plats, men det får gärna ligga trångt. Vänd köttbiten några gånger under tiden
Kalops – utan kött

Kalops – utan kött

Lagas på nötkött, t ex högrev eller fransyska, men går också att laga helt utan kött. Köttfri kalops för 4. Koka sojaköttet separat i en kastrull i 10 minuter. Fräs i fettet ett par minuter tills löken blir genomskinlig, tillsätt sedan sojaköttet och fräs ytterligare 3-5 minuter
Rumpstek

Rumpstek

Nu är det dock så att denna typen av kött helst inte ska bli genomstekt då detta är en mörare bit, utan då kan det passa bättre att använda sig av till exempel fransyska
Marinerad rostbiff

Marinerad rostbiff

Skär köttbiten ren från senor och fett. Placera köttet i en ugnsform och stick in en stektermometer i tjockaste delen
Porterstek!

Porterstek!

Lägg i alla ingredienser i en gryta utom köttet. Jag köpte ekologisk fransyska på ICA Maxi, så fin och billig
Jamie Olivers grekiska köttgryta

Jamie Olivers grekiska köttgryta

Tillsätt köttet och marinaden, sedan de hackade russinen, tomaterna och tomatpurén och häll på precis så mycket vatten att det täcker
Recept: Porterstek med Hasselbackspotatis. #Gästbloggat

Recept: Porterstek med Hasselbackspotatis. #Gästbloggat

Behåll nätet på fransyskan så att köttet håller formen och tillagas jämnt. Men när det gäller såsen så avgörs den helt och hållet av vad du lagar steken med för ingredienser, det är ju dem som tillsammans med köttets smaker spelar ihop och blir till en symfoni, poetiskt så det förslår
Boeuf  Bourguignon i Crock Pot (slow cooker)

Boeuf Bourguignon i Crock Pot (slow cooker)

Jag gjorde min gryta i min crock pot (slow cooker) och köttet fullkomligt föll i sär, mums. Dela champinjonerna i stora bitar och skär köttet i önskat stora bitar (tänk på att köttet blir väldigt mört och lätt faller sönder under tillagning i slow cooker så hellre lite stora bitar än för små)
PORTERSTEK

PORTERSTEK

Jag gjorde min porterstek på rostbiff, då vi i Finland har urdåligt märkt vilken köttbit som är vad. Fransyska, högrev osv vad är det
Burgundisk gryta

Burgundisk gryta

Den idealiska stektemperaturen är uppnådd när bubblorna försvinner - lägg i köttet och bryn det i omgångar

Boeuf Bourguignon

En fantastisk gryta bestående av oxkött i rödvin med bacon,champinjoner och lök som är full av fantastiska smaker