Källarfranska 1 2 jäst vatten mjölk recept

Källarfranska

Källarfranska

En nybakad luftig och mjuk källarfranska på frukostbordet är aldrig fel. Pudra källarfranskan med vetemjöl på toppen
Källarfranska och chiamarmelad

Källarfranska och chiamarmelad

Lös upp jästen i kall mjölk och tillsätt sedan olja och salt. Jag är alltid lite smånervös när jag gör jäst-bröd utan socker och gluten eftersom det enligt teorin inte borde jäsa då, men det här jäste alldeles förträffligt bra ändå
Naturligt utan socker: Källarfranska

Naturligt utan socker: Källarfranska

Värm vatten och mjölk till rumstemperatur och blanda med jästen tills den löst upp sig i vätskan. Vad sägs som en härlig frasig källarfranskan till lördagsfrukosten
Källarfranska

Källarfranska

Rör ihop jäst med mjölken och häll i resten av ingredienserna. Rulla dem runda och doppa i vatten och mjöl
Källarfranska

Källarfranska

Rör ut jästen med det kalla vattnet och mjölken i en bunke. ½ dl mjölk. 1/4 paket jäst2 ½ dl kallt vatten½ dl mjölk1 ½ tsk salt2 msk rapsolja1 msk honung1 dl rågmjöl6–6 ½ dl vetemjöl special1. 2. (5 minuter med köksmaskin eller 10 minuter förhand)4, Tag upp den på mjölat bakbord och rulla ut till en längd som skärs i bitar. Låt dem jäsa övertäckta på sval plats 10-12 timmar, t ex över en natt. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Bake off (baka med fryst deg)Jästa bullar kan frysas ogräddade1. Gör degen som ovan men lös upp jästen i fingervarmt vatten (37°C). 2. 1. Ställ en plåt med bullar i mitten i kall ugn och värm den samtidigt till 225 grader. Bullarna är färdiggräddade efter cirka 20 minuter. 2. Låt plåten med kalla bullar stå i rumstemperatur medan ugnen värms till 250 grader. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter. 1/4 paket jäst. 2 ½ dl kallt vatten. 1 ½ tsk salt. 2 msk rapsolja. 1 msk honung. 1 dl rågmjöl. 10 minuter. ca 10 min

Källarfranska utan allt

Otroligt saftiga småbröd utan spannmål, mjölk och ägg. 500 g vatten. 20 g jäst. 10 g honung (el sirap). 100 g rismjöl. 150 g bovetemjöl. 1 tsk salt. 10 g Pofiber. 10 g Fiberhusk. Rörs ihop med visp, täck med plast och låt vila i 11/2 h. Sätt ugnen på 225 grader, dela degen i 8 lika stora bitar. Strö ev över rismjöl, grädda i mitten av ugnen i 20 min. 500 g vatten
Källarfranska

Källarfranska

Blanda mjölk och vatten och värm den fingervarm. 1) Sätt ugnen på 225 grader. 2) Smula i jästen och lös upp den. 6) Grädda sedan i nedre delen av ugnen i ca 1012 minuter eller tills det precis börjar få färg. KÄLLARFRANSKA ca 20-25 st. 2,5 dl mjölk. 2,5 dl vatten. 50 g jäst. 1 ägg. 2 tsk salt
Lördag

Lördag

Lös upp jästen i vattnet och tillsätt mjölken. 25 g Jäst. 4 dl Vatten 37 grader. 1 dl Mjölk. 1 dl Grahamsmjöl. 1. Dag 2. Sätt ugnen på 225 grader. Pudra över lite mjöl och grädda ca 15-20 min. 25 g Jäst. 4 dl Vatten 37 grader. 1 dl Mjölk

Skållade, saftiga limpor med fänkål och graham

Smula jästen i en bunke och tillsätt vätskan. 6 dl vatten. 1 msk fänkål, stött. 1 msk salt. 100 gram smält smör. 5 dl vatten. 1/2 dl brödsirap. Ca 13-15 dl vetemjöl special. Koka upp 6 dl vatten och tillsätt rågmjöl, fänkål och salt. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda smält smör och 5 dl vatten, låt detta bli fingervarmt. Skär 2-3 skåror i varje limpa med en vass kniv. Pensla limporna med vatten eller mjölk och grädda i nedre delen av ugnen i ca 50-60 minuter. Värm smält smör och vatten till 37 grader. Grädda limporna i 175 grader i ca 50-60 grader.   6 dl vatten. 1 msk fänkål, stött. 1 msk salt. 100 gram smält smör. 5 dl vatten. 1/2 dl brödsirap. Ca 13-15 dl vetemjöl special. 175 grader

Hamburgerbröd

Det är faktiskt bättre att lägga burgaren  i ett källarfranska eller mellan två skivor formbröd. ½ msk vatten