Nu blir det mera fudge men denna gången en mer chokladig och smulig fudge. Prova om fudgen är färdig genom att mäta temperaturen på smeten eller häll några droppar smet i kallt vatten
Och stämmningen höjdes ytterligare lite under eftermiddagen då jag drog igång med att baka julgodis. Christmas Fudge CakeBotten100 g smör240 g strösocker1 nypa salt25 g kakao2 tsk vaniljsocker100 g vetemjöl2 äggMintkräm25 g smör1 msk sirap1 burk kondenserad mjölk (den på 397 g)75 g rostade hasselnötternågra droppar pepparmintGanache100 g mörk choklad (ca 50%)60 g vispgräddekrossade polkagrisar + polkaspånSätt ugnen på 150 grader
Jag kör den gamla klassikern när jag gör fudge, dvs kulprov för att kolla om den är klar. (Tag en tesked fudge ur kastrullen och droppa i ett glas eller en skål med kallt vatten
Fler recept på julgodis hittar du HÄR >>. Fudge på jultomteskum - Söta och goda och fina i färgen. Passar till jul - påsk - bröllop - barndop - barnkalas - fredagsmys
LakritsFudge. Låt fudgen stelna i kylen i ett par timmar. Fudge400 g mörk choklad25 g smör1 burk sötad kondenserad mjölk, 397 g (okokt) (använd inte den sorten som heter original eller karamalliserad)
Kyl fudgen i en timme. ”Jag kan inte göra julgodis”, kanske du har tänkt. Fudgen förvaras i en tättslutande burk med lock i kylen och den går även utmärkt att frysa