Fast kokos inte är någon favorit för mig så tycker jag bountybollar är goda och de chokladdoppade lakritskolorna är absolut mina nya favorit-julgodisar =) ,och med dulche de leche som fyllning i pralinerna kan det ju bara inte bli fel
Receptet kommer från Ica-kuriren. Mamma har bakat en sjukt god kolasort i år med flingsalt. Gillar salt mer och mer i bakverk, men det är ju knappast unikt nu för tiden
advent -. Julgodis. baka -. godis -. jul -. kola -. sött -. Recept. kola istället för fudge. December 21, 2015 18. 47. Massa grädde hemma innan vi ska åka bort ~ då får det bli fudge
Skär After Eight-plattorna i bitar. Häll grädden över chokladen och After Eight-bitarna. Fyllning5–6 st Turkisk peppar-karameller (eller liknande), grovt krossade eller hackade. 1 dl vispgrädde10 After Eight-plattor200 g mörk choklad av god kvalitet (ej blockchoklad)2 tsk smör
Ät och njut av ditt julgodis. Koka upp socker, grädde och sirap. Rör om och sänk sedan plattan och låt småkoka i ca 10 min till 125 grader eller tills kolprovet håller
”Något hemgjort julgodis hade ju varit kul att få till…”. Slå in ett par stycken i lite papper så har du en utmärkt liten julklapp eller gå-bort-present
Idag så blir det till att baka julgodis i parti och minut. Låt svalan i rumstemperatur och ställ sedan in formen i kylen tills tryffeln stelnat, ca 1-2 timmar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.