Till soppan serverade jag smörstekta kantarellermed schalottenlök och persilja på knäckebröd. Jordärtskocka, denna fula lilla knöl som jag allt som ofta blandar ihop med kronärtskocka fick jag med mig hem från landet senast
Denna gången toppade jag soppan med smörstekta kantareller (och serverade den varm, men inte rykande eftersom det var i princip sommarväder) men nästa gång får den toppas med bacon just för att förstärka baconassociationerna
Blanda kantarellernamed fläsket. Hacka kantarellerna och sidfläsket. Den här varianten känns lite lyxigare när vi serverar den med lite crunch på toppen och dessutom smörstekta pilgrimsmusslor
Höstlig Jordärtskockssoppamed ett gott bröd -kanske hembakat om jag hinner. Köttgryta med ett hav av kantareller, i vin, tomatpuré, lite grädde och diverse grönsaker
Jordärtskockssoppamed räkor, kålrot och jordärtskocka med dill. Renstek med en bakelse på vita rotfrukter fylld medkantareller och toppad med Västerbotrtenostfras
Jordärtskockssoppamed räkor, kålrot och jordärtskocka vända i räkolja och dill. Kantareller ♥. Eftersom jag och Malin, som jag hade med mig, hade missbedömt avståndet till restaurangen blev vi lite sena
I oktober dyker det upp inte mindre än tre soppor bland de sju recept som publiceras på bloggen, en saffransdoftande, en len jordärtskockssoppamedkantareller och äpple och en chilihet gulaschsoppa
Mixa med en mixerstav och häll i grädden. Koka upp och smaka av med salt och peppar. 1 tsk tryffelolja , (blanda med olivoljan). 200 gram kantareller , eller Karljohansvamp
Mixa nu soppan slät med hjälp av stavmixer. Häll lite rapsolja i en stor kastrull och tillsätt lök, vitlök, äpple, jordärtskocka, söndersmulade kantareller och timjan