Låt matbrödet svalna på galler. Grädda matbrödet i ca 45 minuter i nedre delen av ugnen. Du kan också mäta temperaturen med en termometer - brödet är klart vid minst 94 graders innertemperatur
Brödet är klart när det har en innertemperatur på 92-96 grader C. Underbara hembakta bröd. Jag snubblade över det här recept en kväll förra veckan när jag surfade runt på webben dedikerad att hitta ett nytt recept för kalljäst bröd
Innertemperaturen på brödet ska vara ca 95 grader om du har en termometer. Idag på jobbet bakade jag lite bröd med barnen, ja ni hör ju själva, hinner man inte baka hemma gör man det på jobbet
Om man vill vara helt säker på sitt bröds färdighet kan man mäta brödets innertemperatur med en (stek)termometer, antingen en termometer som sitter i under hela gräddningen, eller en som man ”kontrollmäter” med
Fortsätt grädda bröden ca 35-40 minuter, brödens innertemperatur ska vara 98 grader. Det är ingen hemlighet att jag är ett stort fan av långsamt jästa bröd av ekologiska råvaror
) Idag har jag ägnat dagen åt att baka lite matbröd och rätta nationella prov. Grädda brödet i mitten av ugnen tills innertemperaturen nått 98 grader (ca 35-40 minuter)
” Så lyder Pågens egna slogan för det välkända brödet men detta bröd är även om det innehåller både surdeg och en hel del fullkorn inget hälsobröd, då det samtidigt innehåller ganska rikligt med socker, mycket mer än i de flesta andra industritillverkade matbröd även om det ofta finns mycket dolt socker i andra varianter av industribröd också
-), fast nu var det inte lussekatter utan ett matbröd med saffran i, så himla gott, har inte haft saffran i matbröd innan och det är inte sista gången jag bakar detta bröd, fast nästa gång så gör jag två mindre limpor, fick ett jättebröd
Min man däremot har på både smör och ost och äter det som vanligt matbröd. Grädda dem långt ner i ugnen i ca 90 minuter eller tills de har en innertemperatur på 98 C
Nu är det flera veckor sedan jag bakade matbröd. Sänk temperaturen till 225 grader och grädda bröden till innertemperatur är 96 grader ( ca- tid 35-40 min)