Grovmalen svartpeppar. Stek/bryn köttbitarna i en varm smörad stekpanna i ca 1-3 min per sida, (använd gärna en grillstekpanna så att man får fina ränder på köttet). Tänk på att köttet steks färdigt i ugnen i ca 10-20 min, beroende på vilken ugn man har, så om man steker för länge innan i stekpanna kan köttet bli för segt. Lägg på ena 1/2 av kvisttomaten i hålet som finns på plankan. Lägg ut den andra 1/2 av kvisttomaten samt de baconinlindade stångsparrisen, snyggt och prydligt på plankan. Sätt in i ugnen på 250 grader, i ca 10-20 min (beroende hur genomstekt man önskar att köttet ska vara) tills potatismoset fått en fin färg. Ca 800-1000 g ryggbiff av nöt. 12 färska stångsparrisar (Det finns ca 15 st i affärens bukett). 1-2 dl mjölk. 1-2krm salt. 1-2krm vitpeppar
Är inte så mycket för att påskpynta. Blanda sedan med ströbrödsblandningen och svartpeppar. 1 dl ströbröd. 11/2 dl mjölk. 11/2 tsk salt. 2 krmsvartpeppar. 1 msk kinesisk soja. 3-4 tomater (beroende på hur stora de är), skivade. 150 g riven ost, gärna prästost eller annan smakrik sort. Blanda ihop ströbröd och mjölk och låt det svälla i ca 10 minuter. Stek i mitten av ugnen i ca 15 minuter. 1 dl ströbröd
Hur jag ska inleda denna första semesterdag. Inte mycket om ni frågar mig. salt och svartpeppar. Det ska bli så mysigt verkligen och både jag och barnen ser så mycket fram emot det
För att riktigt känna hur våren som är på intåg så kommer här lite våraktig mat. Det är bara enkel tur drygt tre kilometer, men så mycket mer hade jag inte pallat straxt efter sex på morgonen
Härligt att se hur naturen står redo för att snart visa upp sej i sin grönaste skrud. Här har vi hunnit med båda och eftersom deklarationerna inte kräver så mycket av oss så har vi kunnat vara ute dessto mer
Hur har ni haft det i Valborg. Blev mycket gott och krävde nästan ingen ansträngning. 1krmsvartpeppar. 1 pkt bacon (140 g). 1 kula mozzarella (125 g). Tillaga kycklingen klart i ugnen, ca 15 minuter. 1krmsvartpeppar. 1 pkt bacon (140 g). 1 kula mozzarella (125 g)
Hur jobbigt det än blir att äta så är det gott. Det här är mitt stora problem när jag ska äta burgare, att jag vill ha så mycket mellan bröden att det nästan blir mer som en än sallad än burgare i bröd
hur får jag till det liksom. stå i en talarstol och babbla om vabbuari och hur mannen minsann varit först pappaledig och sedan övergått till vabbande för att spara dagar
Hurmycket mjölk man behöver späda med beror på hur vattnig den potatissort man använder är. Potatisgratin1 kg potatis, skivade i tunna skivor2 gula lökar, finskurna8 dl matlagningsgrädde3 tsk salt2 krm malen svartpeppar2 pressade vitlöksklyftor3 dl riven ostHäll vispgrädde, salt, peppar och ev. Ingefärspäron4 st päron1/2 st citron, saften ifrån1/2 tsk ingefära2 dl socker2 dl vattenKoka upp vattnet i en kastrull. Tillsätt päronen och låt dem sjuda sakta under lock i cirka 10 minuter. 1 kg potatis. 2 krm malen svartpeppar
Det är märkligt hur väl det brukar lyckas, efter att ha kikat igenom ett antal magasin med vår- och sommarmat så känns det helt plötsligt som om jag bara måste ut och handla grönsaker