Putsa eller skala rotsellerin, lite beroende på hur färsk den är, viktigt är iallafall att få bort all jord och smuts, specielltvid rotknytan undertill
Och hur mycket går det åt av just gurkmeja i ett kök - egentligen. Vidservering kan man sedan lägga ner oxsvansen igrytan med såsen eller helt enkelt servera såsen bredvidoxsvansbitarna, man väljer själv
Sedan toppar vi pajen med havrefraiche, färsk rödlök och gräslök vilketblirhur gott som helst. Här användervi en smet gjord på kikärtsmjöl och havredryck istället för äggstanning
Smaksätt med peppar och eventuellt salt – burkar inte behövas när mananvänder buljong, eftersom den ofta är ganska salt redan och osten ger än mer sälta
Det här receptet har jag gjort iminicke-elektriska Wonderbag, men jag skriver också här nere hur du kokar buljongen i en elektrisk slowcooker och förstås på spisen på vanligtvis
se har tillsammans med Knivakademintagit fram instruktionsfilmer och en app för både Android och Apple där man enkelt kan se och få instruktioner om hurmansliparsinkniv
Tiden beror på hur mört köttet är. I stället för bladselleri kan du använda rotselleri. Skär köttet iportionsbitar och bryn dem i matfett i en stekpanna eller järngryta
Jag har ingenaning om exakt hur han gör - även om jag brukar be om recept ibland när det smakar extra gott - men tänkte att det kan väl inte vara så svårt att apa efter
För dem är det ingakonstigheter att göra siglite besvär att dela en taxi och åka en halvtimme från Malmö för att få en bra matupplevelse och kanske lära siglite om hurman bäst bevarar smaken av förra sommarens gula plommon, exempelvis
Här nedan delar jag med mig av många av minatips på hur du själv kokar buljong på olika sätt. Fler av minabuljongtipshittar du i Gammaldags husmanskost på nytt sätt, där hittar du också många grytor och soppor där jag användermig av hemkokt buljong