När du har fått upp medeltemperatur och bra med rök är det dags att börja grilla. Lägg filéerna i bunke eller folie och låt köttet dra i minst 2 timmar i kylskåp. 3 Tänd grillen och ladda den med rökflisen, antingen i röklåda, foliepaket eller i eldbox ifall du har en smoker. 4 Placera filéerna direkt över glöden och igen med locket, här är det direkt grillning som gäller. Grilla i ca 7-9 minuter vänd fläskfiléerna och grilla lika länge på nästa sida. 5 Innetemperaturen skall vara 65˚C, när du uppnått det tar du av filéerna och paketerar in dem i folie och låter vila i 10min före servering. 2 st fläskfiléer. Ingredienser 2 st fläskfiléer Olivolja 1 msk spiskummin 1 msk korianderblad 1 tsk Torkad timjan 1 tsk Oregano 1 tsk Senapsfrö 1 tsk Flingsalt 1 tsk Nymald svartpeppar 2 nävar Rökflis al
När köttet är klart lyft då ut det från grillen och låt det vila i en bit folie, det gör att kärntemperaturen höjs ytterligare några grader och även att köttet inte tappar så mycket köttsaft när det skärs upp
Varmrätten blev det ingen bild på men i all enkelhet helgrillade vi en fläskfilé som hade marinerats i diverse godsaker, hasselbackspotatis och Lohmanders Café de Paris-sås
Vi grillar vidare och senaste måltiden är en marinerad, helgrilladfläskfilé med diverse godsaker. Grillades till en innertemperratur på 62 C och fick vila en lite stund i folie
Lägg folie på kanten av grillen och lägg köttet på folien. Stick en stektermometer i köttet och grilla den först direkt över het glöd så den får färg och yta
Grilla runtom och lägg sedan filén i folie eller stek färdig i ugn. LCHF Helgrilladfläskfilé. Putsa fläskfilén och hacka chilifrukten fint, men ta bort frön och de vita hinnorna om du inte vill ha det jättestarkt