Mynta- och vitlökssås3 dl matyoghurt1-2 vitlöksklyftor, pressade1 kvist mynta, finhackadlite olivoljasalt & vitpepparBlanda alla ingredienserna till såsen och smaka av den
800 g högrev 200 g rökt sidfläsk 300 g färska champinjoner, halverade 200 g steklök 1 l rött vin 2 lagerblad 4 kvistar färsk timjan 4 dl kalvfond (späd ut enligt förpackning) svartpeppar maizenaredning haricots verts Boeuf bourguignonSkär högreven i
Eftersom jag ville ha djup av kokumi i smaken men var rädd för att steka ur köttet, stekte jag istället lök ordentligt gyllenbrun så att en massa aromatiska Maillardämnen bildades
-) Har ju faktiskt glömt att visa att vi har lagt gräsmatta bakom vårt nya hus. Häll på vin, fond, gelé, tomatpuré, lagerblad och färska kryddor, några kvistar av varje räcker
Jag dricker inte sherry, men tycker det är gott att smaksätta mat med. -)Soppan blir mitt bidrag till vardagsfavoriter hos Malins mat, där temat för oktober är just soppa
Jag har en förkärlek för asiatisk mat och här kommer ett recept jag gör emellanåt. Här kan man hitta tamarindpuré, galangal, färskt citrongräs (dock brukar det finnas citrongräs på burk i vanliga matbutiker) och räkpasta
Som med all slowfood är det lika bra att göra mycket på en gång så att har man mat hela veckan. Med stjälken närmast dig lägger du på en klick fyllning (ca 1 matsked) och rullar uppåt, vik in sidorna och rulla klart så att det blir ett litet paket