Aldrig, aldrig hacka en vitlök utan riv den alltid, det blir bäst smak då kom ihåg det. Till dagens smidiga filmjölksbröd eller hälsobröd som Helena kallar det
9-10 dl dinkelmjöl/vetemjöl special. Smula jästen i en bunke och lös upp jästen i lite av vattnet. Koka en gröt av havregryn, linfrön och 4 dl vatten i ca 2 minuter
Blanda filmjölk och sirap i en skål. Detta superenkla och goda hälsobröd får bli mitt bidrag till MÅNADENS SÖTSAK som i februari månad har temat FRUKOST
Häll i filmjölk och sirap och rör ihop (helst med elvisp). 4 dl filmjölk. Ställ ugnen på 175 grader, låt den värmas upp medan du blandar alla torra ingredienser i en bunke
Självklart är filmjölkslimpan ett gott och nyttigt alternativ där man kan laborera med smaker och olika mjölsorter och det är ju så enkla att röra ihop utan jäsning, bara skjuts in i ugnen
Blanda alla torra ingredienser i en bunke, rör sedan ihop med sirap och filmjölk. 175 grader i 1 timme och 30 minuter 5 dl dinkelmjöl. 2 dl grahamsmjöl. 3 dl rågmjöl