Då tycker jag att den griljeraderotsellerin är perfekt. Jag har testat många olika sorters griljerade grönsaker genom åren, men har fastnat för rotsellerin
Skala rotsellerin och skär skåror i ett rutmönster. Baka rotsellerin i mitten av ugnen ca 45 minuter. Häll över lökoljan och fortsätt att baka rotsellerin ytterligare ca 45 minuter
Då tycker jag att den griljeraderotsellerin är perfekt. Jag har testat många olika sorters griljerade grönsaker genom åren, men har fastnat för rotsellerin
Griljeradrotselleri. Ugnsbakad rotselleri blir supermustigt och umamirikt och funkar mycket bättre då det inte tar över smakerna så mycket utan låter griljeringen stå för sig och sedan bara bjuder på en massa göttigt att tugga på
GriljeradRotselleri. Att griljera en rotselleri istället för julskinka är ett perfekt alternativ om du inte vill lägga halva december på att koka en egen seitanskinka, men samtidigt vill ha ett mustigt och gott alternativ till grisen på julbordet
Som vanligt bjöd vi på en liten julbuffe med den obligatoriska pepparkakan med grönmögelost (Ekologisk Blå kornblomst), gubbröra på skånskt knäcke, griljerad julskinka (och en dito rotselleri)
Börja med att skala rotsellerin och koka den därefter mjuk. Fyll squashen med rotsellerimassan och släta till massan i mitten av squashen så att den passar squashens egen form
Skala rotsellerin och lägg den på en plåt. Sätt in rotsellerin på nedersta falsen i ugnen i 2-2½ timme tills den är mjuk men spänstig inuti. 1 rotselleri