Han bjöd dem på en trerätters middag som bland annat innehöll saltinbakad rotselleri. Så när jag ändå var ute och promenerade på eftermiddagen gick jag förbi grönsakshandlaren och köpte en rotselleri
6 1 rotselleri (à 500 g) 1 bananschalottenlök 1 vitlöksklyfta 50 g smör salt hackad persilja att strö över 1/2 dl finriven parmesanost Lägg till i inköpslistan
Som en av många rätter på nyårsafton fick jag äntligen tillfälle att testa helstekt rotselleri, mycket gott och alltid roligt att bjuda på något som de flesta inte äter till vardags, i alla fall inte på det här sättet
Jag köpte rotsellerihuvuden som jag ugnsbakade. Rotselleri med smör till bakningen. Skölj och tvätta rotsellerin, skär bort det delarna som var jordiga
Lägg den skivade kasslern omlott i en form eller braspanna beroende på hur mycket du ska göra. Ringla sedan rejält med senap på den synliga biten av kasslerskivorna ca
Här får den sällskap av grädd- och vinstuvad purjolök, en fluffigt krämig mousse på rotselleri, lättpicklad schalottenlök, långsamrostade tomater och en madeirasky
Pensla en tesked olivolja på varje rotselleriskiva och strö över flingsalt och lite svartpeppar. Skär rotsellerin i 4 stycken centimetertjocka skivor. Efter ca 25 minuter, när rotsellerin är mjuk, lägg en skiva chèvre på varje bit rotselleri. 1 rotselleri
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.