Dela fläskfilén i två stora delar och stek dem så de får färg. PommesAnna. Krydda med lite sal, peppar och salvia, fördela vitlöksosten på hälften av skivorna
Skölj potatisen och låt rinna av väll på ett hushållspapper, Pensla en gjutjärnspanna med smör runt om, lägg potatisen i cirklar lite om låt, pensla med smöret, strö lite salt och peppar mellan varje lager
Salt & peppar från kvarn. Vår vän Carina kom över på påskmiddag och då bjöd vi på våfflor med Kalix Löjrom, lammstek med pommesAnnaoch citronfromage över digestivekex
En knaprig och smakrik potatiskaka som jag gör såhär. Om du har tänkt att servera en god köttbit till nyårssupén, eller vilken annan dag som helst egentligen, så är PommesAnna verkligen ett gott tillbehör
Rör om då och då. Chutneyn smakar bäst om den får stå och mogna ett par veckor. Skär eller klipp aprikoserna i små bitar samt blötlägg dem i vatten över natten
Testade att göra pommes på sötpotatis och det blev verkligen supergott. Sötpotatis har ju blivit lite av en "inne-grej" i olika former och är ett gott och trevligt alternativ om man vill undvika vanlig potatis
Något som är mysigt att göra hemma på dagarna med Felicia är att baka och hon tycker att det är roligt att vara med i köket och hjälpa mamma från sin stol som jag har ställt vid köksbänken då
Dela mozarellan i bitar och strö över. Skär ett kryss i fikonen, dock ej ända ner. Rulla ihop en skinkskiva till en liten rulle och vik på mitten och ställ med den vikta delen neråt
Vitlökssmaken gör PommesAnna till ett perfekt tillbehör till lamm och kött. Man skivar potatis riktigt tunt, kryddar med vitlök och steker den i ugnen som en kaka
Har som sagt blivit en del rabarber i år och då jag lessnat lite på både paj och saft så ville jag testa något nytt och sprang då på detta recept och bestämde mig för att testa
Färska fikon med gorgonzola ochhonungFikonHonungGorgonzolaPepparSkivafikonen i ca en halv centimeter tjocka skivor, lägg på en teskedsstor bit gorgonzola på varje skiva, klicka på lite honung och peppra
BAKADE FIKON MED GETOST, HACKADE NÖTTER OCH HONUNG. Du kan med fördel kryssa dem lite med en vass kniv och öppna upp dem lite för att lättare fylla dem lite extra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.