Halvera aubergine och gröp ur fruktköttet. Fyll aubergine med quornfärsröran och toppa med riven ost. Gratineradaubergine med quornfärs (ca 4 portioner). 2 aubergine. Gratineradaubergine med quornfärs (ca 4 portioner). 2 aubergine 1/2 gul lök
Fylldaubergine är vanligt förekommande kring Medelhavet, speciellt i Grekland. Man använder inkråmet från auberginen och blandar med fyllningen och gratinerar sedan med härlig mozzarella
Vi har tänkt göra fylldaauberginer länge, men inte riktigt kommit till skott. Men när vi hittade riktigt fina auberginer i affären så kunde vi inte låta bli och köpa dem
Dela auberginen på längden och gröp försiktigt ur och hacka fruktköttet. Lägg aubergineskalen i en smord ugnsfast form och häll i hälften av fyllningen
Goda gratineradeaubergine som vid medelhavet. Dela på auberginerna. Hacka ihop aubergineköttet. 4 auberginer. Servera med t ex med tomatsås 4 auberginer 1 gul lök
Nu på kvällen fick jag äntligen göra mina fylldaauberginer som jag längtat efter att prova. Börja med att dela auberginerna på mitten och gröp ur dem med en matsked
Ikväll har jag lagat mat åt mig och mannen och det blev köttfärsfylld och gratineradaubergine. För mig blev det mer köttfärsröra än vad som fick plats i auberginerna så jag fyllde även två paprikor med samma fyllning
Blev iaf två plåtar fyllda när jag förstekte skivorna, se nedan. Bland det godaste jag vet är Moussaka, älskar hur krämig och god auberginen blir i ugnen
Aubergineskivorna är fyllda med köttfärsröra, pesto och riven mozzarella. Att lägga fyllning med köttfärsröra, pesto och mozzarella på aubergineskivor, rulla ihop och gratinera med hackade tomater och mozzarella och sedan fixa en sallad till låter ju inte så krångligt