Gös grillad abborre recept

Grillad laxfilé med räkröra

Grillad laxfilé med räkröra

Jag hade funderat på någon hel fisk typ gös eller abborre att grilla men med barnens önskningar i huvudet fick det bli ett säkert kort istället
En abborre, en god vän och ett barndomsminne

En abborre, en god vän och ett barndomsminne

Vi skyllde naturligtvis också på att det kanske inte alls skulle nappa och vi skulle få sitta där utan middag…Vår sjö är annars full av både abborre och gös och jag hoppas på att få rikligt med fångs…framöver…
Fiskpaket på grillen

Fiskpaket på grillen

Grillad fisk i foliepaket, 2 portioner. 1 fisk, ca 450-500 g (t ex regnbågslax, röding, abborre eller gös)
Lättlagad fredagsfest och vin under hundralappen

Lättlagad fredagsfest och vin under hundralappen

Fylligt vitt till grönsaksrätter, grillad fisk och kyckling. 600 g skinn- och benfri filé av torsk, kolja, gös, abborre eller annan fast vit fisk. 600 g skinn- och benfri filé av torsk, kolja, gös, abborre eller annan fast vit fisk
Dagens recept: Mandelfisk på grill

Dagens recept: Mandelfisk på grill

Abborre, forell, sik eller gös - här får du ett härligt recept att anrätta "skörden" av sommarmorgonens tidiga fiskafänge
Grillad höstgös kantareller & betor

Grillad höstgös kantareller & betor

Får du inte tag på gös, så prova abborre eller röding. Lax funkar också fint, men för mig är gösen den bästa
Grillad fisk med tahini

Grillad fisk med tahini

600 g filé av gös eller abborre. Fjälla fiskarna och låt skinnet sitta kvar för att behålla så mycket smak som möjligt under tillagningen
Ät mer fisk. DEL 2.

Ät mer fisk. DEL 2.

vid 60-65 grader och temperaturen på färdig stekt, kokt eller grillad fisk skall aldrig överstiga 57 grader, det betyder att när du steker eller grillar din fisk så skall du under inga som helst omständigheter steka den så länge att kärntemperaturen når upp över 60 grader för då börjar äggviteämnen koagulera och det ser du på att fiskens kött får vita svettpärlor och det är också indikationen på att fisken håller på att bli överstekt och torr, och tyvärr även ett allt för allmänt fenomen på många finare restauranger. Sik, abborre, gös, flundra filéer högst 3-4 minuter på var sida, vila i 3 minuter före servering. Hel sik, abborre, gös högst 5-7 minuter på var sida, vila i 4 minuter före servering

Grillad hel gös med vitlök, mandarin och persilja

4 portioner 2 st hela havsabborrar alt hel gös, abborre, sik 1 st mandarin 1/2 vitlök 1 knippe persilja 1 dl kallpressad olivolja Tillagning Skär skalet av mandarinen, hacka över vitlöken grovt samt persiljan

Grillad gös med primörsallad

560 g gös eller abborre. Pensla ev fisken med lite olja, salta och peppra. Grilla därefter fisken tills köttet blivit vitt och ogenomskinligt

Båten Blixten och en gös på halster

GRILLADGÖSFILÉ MED MANGOSALSA OCH RÄKSALLAD. Här finns nämligen abborre och gös och jag kan inte tänka mig något härligare än att få tillaga en egen uppdragen gös

Fångad av fisk

Känn här, säger Christer och sticker en först torskfilé under näsan därefter en gös och sedan en abborre

Fisk med pimientosås

2 kg rensad abborre eller gös. 1 dl hackad pimiento eller grillad paprika på burk. Hetta upp oljan i en stor stekpanna