Fredagsmat recept

3 Spara

Snabblagad fredagsmat

Då var det fredag igen och även denna fredag tipsar jag om något lättlagat att fixa till ikväll. ). För mig blev det extra lättlagat eftersom jag råkade ha lite sparad färdig tomatsås i frysen sen jag gjorde pizza för ett tag sedan
0 Spara

Fredagsmat

Fredagsmat. Ibland måste även jag lyxa till det. Kvällens middag. Pepparbiff, potatisgratäng, tomat, svamp, gurka och en liten klick (svindyr pp värde) bearnaissås
Fredagsmat

Fredagsmat

Fredagar är väl ändå en av veckans allra bästa dagar? Slutet på jobbveckan och början på helgen känns alltid riktigt härlig, oavsett vad du har för planer. En lyckad afterwork med kollegorna eller en mysig middag med familjen sätter stämningen för ett par avslappnade dagar. Ska du bjuda in till fredagsmys med t.ex. dina vänner kan du alltid behöva goda förslag på fredagsmat att servera. Utan att ställa till med för mycket stök ska maten ändå kännas festligare än vardagens måltider. Handla på vägen hem och släng ihop en fredagsmysig pizza, tacos eller spännande plockmat. Helgen kan börja!

Tacos eller pizza?

När helgen ska starta behövs en extra "unna-sig"-känsla. För var och en kan mat och matvanor vara helt olika, och det går kanske inte att beskriva något som "fredagsmat", men du förstår vad som menas. Att äta gott på fredagen har man gjort sig förtjänt av, oavsett om veckan varit full av studier, jobb eller föräldrasysslor. Även om arbetsveckan inte är slut ännu har man redan börjat längta efter fredagen. Mat ska också kännas lite roligare och mer spännande på en fredag. När du ska välja fredagsmat kanske tacos eller pizza ligger högst upp på listan? Varför inte kombinera dem båda och göra en riktigt smaskig tacopaj med kryddig köttfärs på en pajbotten? Se till att toppa den med mängder av ost och krämig dressing. Tacopajen kommer definitivt att locka fram fredagskänslan. Se även till att göra en extra stor plåt och ät gott hela veckan ut - det är du värd.

Fredagsmat för den late finsmakaren

När det är dags att fira fredag får man tänka smart. Bland alla alternativ som man kan tänka sig föredrar många kanske att spara tid. Fredagen är till för att ta det lugnt och slappna av. Tanken på fredagsmat kretsar ofta kring tacos i olika former eller onyttigheter så som pizza, läsk och chips. Att laga till tacos, med alla dess tillbehör, är ett mindre projekt för flertalet personer. Ni kanske hellre vill ta det lugnt? Fredagsmat kan vara enklare utan att för den delen kännas tråkig. Sväng förbi närmaste saluhall, ostbutik eller snabbköp och samla ihop en ostbricka med tillbehör. Välj bland hårdostar, en klassisk brie, camembert eller lite tyngre blå- och grönmögelostar. Är du bekväm finns det ofta paket med olika ostvarianter som du bara behöver stoppa i korgen och inhandla som de är. Kex och marmelader säljs också på samma vis. Allt du behöver göra är att bjuda in till fest!

Sökförslag och sidor