Fläskkarré med äppelsås recept

Fläskkarré med äppelsås

Fläskkarré med äppelsås

Skär upp köttet och servera med varm brysselkål, kokt potatis och den goda äppelsåsen till. Krydda köttet runtom med salt, peppar och ingefära och lägg det i formen
Grytstekt fläskkarré med äppelsås

Grytstekt fläskkarré med äppelsås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 kg fläskkarré 200 gram katrinplommon 1 st salt 2 st vitlöksklyfta(or) 0,5 kruka(or) rosmarin 0,5 kruka(or) mejram 1 odefinierad smör 2 st gul lök(ar) 2 dl äppeljuice 3 st äpple(n) 1 odefinierad maizena , (eventuellt, till redning) 1 st svartpeppar , nymald Köp receptet
Fläskkarré i lergryta med sirap och äppelsås

Fläskkarré i lergryta med sirap och äppelsås

Benfri fläskkarré är sån där himla god och bra mat, om den bara lagas rätt så den inte blir torr. Lägg ner köttet som du gnider in med salt, svartpeppar och ingefära

Grytstekt fläskkarré med äppelsås

Jag brukar inte använda köttermometer när jag grytsteker fläskkarré, utan låter den puttra tills den känns mör när jag sticker i den med en provsticka
Karrékotletter med äppelsås

Karrékotletter med äppelsås

Fet fläskkarré kryddad med salvia blir kanoners till den lätta äppelsåsen. Det går bra att göra äppelsåsen på äppeljuice också, men då kanske du ska hoppa över att söta extra med honung