Peppra kotletterna med vitpeppar det är en bortglömd pepparsort som jag vill slå ett slag för.RAPSGRISKOTLETT, äppelbalsamico, rösti på rotfrukter & stekt squash, 4 personer
Lägg sedan på kycklinghalvorna och pensla på oljan blandad med soya, kycklingkrydda och lite salt. Se sedan till att direkt börja med såsen genom att först fräsa vitlök, lök, tomat och äpplena som är kvar i lite rapsolja
Värm en större panna med lite rapsolja lägg i potatisen och stek på medelvärme till potatisen nästan är mjuk, lägg i löken och svartkålen och låt det mjukna med potatisen
Skala och skär ner alla grönsaker i mindre bitar, utom vitlöken som du bara krossar lätt med kniven. 11,2 l vatten 1 msk salt 1 blomkålshuvud 2 rödlökar, skivade 2 fänkål 1 zucchini 2 morötter 1 gul paprika 1 röd paprika 1 knippe timjan 1 vitlök 8 dl vitvinsvinäger 0,5 dl råsocker 2 dl olivoljaKoka upp vattnet tillsammans med salt. Låt dra i minst 8-10 timmar, gärna ett dygn
Vid serveringen - börja med en bit omelett i botten och toppa sedan den med lite inkokt lax och syrad rödlök, sojabönor, rostade pumpafrön och lite färskost
Jag kryddade min med härliga smaker som ingefära, vitlök & basilika. Hur som helst så svämmar min kyl över med pumpa då jag just nu är besatt av min pumpayoghurt – så vad passade då bättre än en värmande pumpasoppa
Smaka av grytan med salt, svartpeppar samt tillsätt collorit soja så att den får en fin färg. Tillsätt resten av vattnet, viltfonden, äppeldryck, cider samt lagerblad, svartpeppar och kryddpeppar
Jag använde färdigstrimlad kyckling i smaken Karl-Johanssvamp och timjan (från ICAs eget sortiment), Mildas creme fraiche i smak Karl-Johan, bacon och lite annat och toppade det hela med lite flingsalt smaksatt medKarl-Johan svamp (kommer från Falksalt)
Servera gärna med lite grädde och en plommon- eller fikonkompott till. Ett bra knep är att använda sig av ett glas med raka kanter för att få till jämna snygga kanter på kexbotten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.