Kärna ur och strimlapaprikan. Ansa och strimla purjolök och fänkål. Skala och strimlarotsellerin. Fräs grönsakerna ilite matfett tills de mjuknar utan att få färg
Fredag - Fjärilskotletter på kaneldoftande rotsaksbädd. Idag steg vi sakta men säkert upp och satte oss runt frukostbordet alla fyra, och där satt viilugn och ro
Öppna filéerna, som ser ut som fjärilskotletter, banka ut dem lite mellan ett par bitarplastfolie, salta och peppra, fördela svampen på kycklingfiléerna
Lägg över köttet i en smord ugnsform och sätt i en köttermometer. Putsa köttet och skär ett snitt längs med som delar köttet på mitten utan att det skuritsigenom helt (som en fjärilskotlett) eller skivor som läggs om lott
Lägg laxen i en smord ugnssäker form. Strö över rivetcitronskal och pensla med matfettet. Rör samman minifraiche med vermouth och kycklingfondi en kastrull, och koka upp under omrörning
Det blirmarineradkycklingfilé och fjärilskotletter. Bara ett inrelugn. Men i hjärtat är det varmt. Köttet liggeri en smarrig och smakrikmarinad just nu, men jag har inte bestämt om det blirgrillat eller lång tid/låg värme iugnen
Kärna ur och strimlapaprikan. Ansa och strimla purjolök och fänkål. Skala och strimlarotsellerin. Fräs grönsakerna ilite matfett tills de mjuknar utan att få färg