I helgen som gick så började jag bläddra i mina kokböcker igen något som jag inte gjort på länge och hittade ett recept på en asiatisk fiskgryta ifrån Jamie Oliver
Finhacka korianderstjälkar och spara bladen till dekoration. Tillsätt citrongräs och korianderstjälkar till grytan tillsammans med ingefära, chili, rivet limezest, fisksås och socker
lite kryddgrönt som persilja eller koriander. Fiskgryta med smak av Asien 4Â port 200 g färska räkor med skal 200 g färsk lax 200 g bleka eller annan vit fiskfilé 2 msk rapsolja 2 st färska lökar med blast 1 gul paprika 1 röd paprika 75 g sockerärtor 1 brk kokosmjölk 1/2 lime skal och saft 2 msk fisksås 2 msk fiskfond 1
Så därför använde vi resten av förra veckans inköp i en fiskgryta med bland annat torsk, lime och härliga kryddor, perfekt för en balkongmiddag en ljummen sommarkväll
Ingredienser Brasiliansk fiskgryta För 4 personer Tillagningstid. 35 minuter 600 g vit fiskfilé, typ kolja eller torsk 1 st gul lök 1 st röd paprika 1 st gul paprika 2 st vitlöksklyfta 1 tsk mald ingefära 2 tsk paprikapulver 2 tsk mald spiskummin 1 tsk chilipulver 390 g krossade tomater 3 dl kokosmjölk 1 tsk himalayasalt/ havssalt 2 msk nypressad lime 1,5 msk finhackad koriander Ghee, animaliskt fett eller kokosolja att bryna i
Finstrimla salladslöken och hacka koriandern. Här kommer i alla fall ett smarrigt recept på en fiskgryta med tomat, kokosmjölk och mandel som passar utmärkt att servera till en bit bröd