Fiskgryta med sötpotatis
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Karibisk fiskgryta 2 port 400 g torskfilé
  • 5 dl vatten
  • 2 msk salt
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 300 g sötpotatis
  • 1 schalottenlök, fint hackad
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 msk färskriven ingefära
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 krm anchochili
  • 4 dl fiskbuljong
  • Till servering
  • matyoghurt
  • lime
  • Dela fisken i bitar, ca 3 cm Blanda en lag av vatten och salt, rör så saltet smälter.
  • Lägg ner fisken och låt den rimma i 15 minuter, ta upp och låt rinna av.
  • Skala och tärna sötpotatisen grovt.
  • Fräs vitlök och kryddor i smör någon minut i en djup gryta.
  • Häll i fiskbuljong och sötpotatis och låt koka ca 10 minuter Lägg ner fiskbitarna och paprikan och sjud 3-5 minuter Smaka av med pressad lime.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.