Gratinerad hummer är festmat utöver det vanliga. Den är väldigt enkel att tillaga, bara att klyva hummern på längden och gratinera med till exempel en god svampsås
fiskfond - hårt reducerad. Tillsätt fiskfond och låt koka i ytterligare cirka 5 minuter, sila sedan av såsgrunden i en ny kastrull med liten bottenyta. råa hummerklor eller 2 stjärtar
Sjud fisken dubbelvikt i vin och fiskfond tillsammans med lite lök. [Happy ending]I det här receptet använder vi inte tryffel och har bytt ut hummern mot 500 gram räkor. Ingredienser (6 - 8 portioner)800 gram Sjötunga2 dl vitt vin (torrt)0,5 dl vattenen halv gul lök3-4 msk flytande fiskfond 1 msk saft av pressad citron30 gram smör4-5 dl vispgrädde50 gram smörSalt & Vitpeppar1 krm CayennepepparPommes Duchesse12 stycken medelstora mjöliga potatisar75-100 gram smör2 äggulorSalt & VitpepparGarnering500 gram skalade räkor10 skogschampinjonhattarGör så här1. 3-4 msk flytande fiskfond
Toppa med hummer, råmarinerad sparris och citronfraiche. 5 msk Bong Touch of Taste Hummerfond. 5 msk Bong Touch of Taste Fiskfond. 1 st hummer, kokt - köttet av
Garnera med hummer eller räkor samt champinjoner. ca 2 dl fiskbuljong eller 1 msk fiskfond och 2 dl vatten. 1,5 msk smör eller hummersmör, gärna laktosfri. 1 liten kokt hummer i bitar eller skalade räkor. Rödtunga 1 kg rödtunga 0,75 dl torrt vitt vin ca 2 dl fiskbuljong eller 1 msk fiskfond och 2 dl vatten. Gratängsås1,5 msk smör eller hummersmör, gärna laktosfri 2 msk vetemjöl 3 dl fiskspad 1 dl vitt vin 0,75 dl vispgrädde, gärna laktosfri 2 äggulor 75 g smör, gärna laktosfritt citronsaft salt 1 sats potatismos med ägg. Garnering1 liten kokt hummer i bitar eller skalade räkor 150 g champinjoner, smörfrästa
I min variant av den klassiska fiskrätten sjötunga Walewska har jag uteslutit tryffeln och garnerat med räkor istället för hummer, men smaksatt vitvinssåsen med hummerfond
Slå i vinet och fiskfonden, koka och reducera vätskan till hälften. Vad ni än gör i helgen, i slott eller koja, med grillad korv eller hummer, så ha det underbart i majsolen
Måste ju även tipsa er skeptiker som inte vill ha senapssmak på Laxen att det är ju bra byta ut senapen mot ex lite Felix ketchup sötad med stevia, eller lite pepparrot, eller hummer/fiskfond, dill ja du lagar och du bestämmer vad du vill smaksätta med beroende på vad man gillar