Fiskfond hummer recept

Sjötunga Walewska

Sjötunga Walewska

Sjud fisken dubbelvikt i vin och fiskfond tillsammans med lite lök. [Happy ending]I det här receptet använder vi inte tryffel och har bytt ut hummern mot 500 gram räkor. Ingredienser (6 - 8 portioner)800 gram Sjötunga2 dl vitt vin (torrt)0,5 dl vattenen halv gul lök3-4 msk flytande fiskfond 1 msk saft av pressad citron30 gram smör4-5 dl vispgrädde50 gram smörSalt & Vitpeppar1 krm CayennepepparPommes Duchesse12 stycken medelstora mjöliga potatisar75-100 gram smör2 äggulorSalt & VitpepparGarnering500 gram skalade räkor10 skogschampinjonhattarGör så här1. 3-4 msk flytande fiskfond
Hummersoppa med sparris och citron

Hummersoppa med sparris och citron

Toppa med hummer, råmarinerad sparris och citronfraiche. 5 msk Bong Touch of Taste Hummerfond. 5 msk Bong Touch of Taste Fiskfond. 1 st hummer, kokt - köttet av
Lyxig Fisksoppa med Hummerstjärtar

Lyxig Fisksoppa med Hummerstjärtar

Tillsätt vatten, vinet, fiskfond, grönsaksbuljong, kyddpeppar, vitpepparkorn och låt koka upp. Häll soppa i en djuptallrik, toppa med torsk och hummer
Rödtunga Walewska

Rödtunga Walewska

Garnera med hummer eller räkor samt champinjoner. ca 2 dl fiskbuljong eller 1 msk fiskfond och 2 dl vatten. 1,5 msk smör eller hummersmör, gärna laktosfri. 1 liten kokt hummer i bitar eller skalade räkor. Rödtunga 1 kg rödtunga 0,75 dl torrt vitt vin ca 2 dl fiskbuljong eller 1 msk fiskfond och 2 dl vatten. Gratängsås1,5 msk smör eller hummersmör, gärna laktosfri 2 msk vetemjöl 3 dl fiskspad 1 dl vitt vin 0,75 dl vispgrädde, gärna laktosfri 2 äggulor 75 g smör, gärna laktosfritt citronsaft salt 1 sats potatismos med ägg. Garnering1 liten kokt hummer i bitar eller skalade räkor 150 g champinjoner, smörfrästa
Färsk Pasta med Sej och Räkor

Färsk Pasta med Sej och Räkor

Kanske lite vitt vin och fiskfond istället för vatten. Lite billigare än Hummer. Var väldigt många bra recept i senaste numret av Laga Lätt
Rödtunga Walewska

Rödtunga Walewska

Fiskfond. Klassisk fiskrätt där orginalet består av bland annat sjötunga, hummer och tryffel serverat med pommes duchesses
Sjötunga Walewska á la Anneli

Sjötunga Walewska á la Anneli

I min variant av den klassiska fiskrätten sjötunga Walewska har jag uteslutit tryffeln och garnerat med räkor istället för hummer, men smaksatt vitvinssåsen med hummerfond
Lax & musselsoppa

Lax & musselsoppa

Slå sedan på hummer och fiskfond, samt vatten. 2 msk hummerfond konc. 3 msk fiskfond konc. 2 msk hummerfond konc. 3 msk fiskfond konc
Nya musslor – om att pregastronomera

Nya musslor – om att pregastronomera

Att jag alltjämt äter raskt och utan svårighet kan få i mig en chiligratinerad hummer på straxt under två minuter är inte samma sak
Rödtunga Walewska

Rödtunga Walewska

I en riktig Walewska skall det också vara hummer och tryffel men i denna budgetvariant är det ersatt med champonjoner och kräftstjärtar
Sjötunga med Duchessepotatis

Sjötunga med Duchessepotatis

Koka dem med vinet i en separat kastrull med lite hummerkött till fyllningen. Garnera med en tornerad champinjon, en skiva tryffel och en hummerklo
Lax och räkpasta i Sweet Harmony med bladspenat

Lax och räkpasta i Sweet Harmony med bladspenat

Slå i vinet och fiskfonden, koka och reducera vätskan till hälften. Vad ni än gör i helgen, i slott eller koja, med grillad korv eller hummer, så ha det underbart i majsolen
Lax och brysselkål i senapssås (Lchf)

Lax och brysselkål i senapssås (Lchf)

Måste ju även tipsa er skeptiker som inte vill ha senapssmak på Laxen att det är ju bra byta ut senapen mot ex lite Felix ketchup sötad med stevia, eller lite pepparrot, eller hummer/fiskfond, dill ja du lagar och du bestämmer vad du vill smaksätta med beroende på vad man gillar
Torsk med fluffigt täcke

Torsk med fluffigt täcke

Koka ihop grädde, creme fraiche, hummer- och fiskfond och citronsaft, red av med maizena till en stuvning