Sås. Häll över såsen och toppa med skalade räkor. Sås. Salta och peppra fiskfiléerna på skinnsidan. Rulla ihop dem till rullader och sätt dem i en kastrull, tätt packade
Jag använde rödspätta men det går även bra med annan fisk som sjötunga eller torskfiléer. Underbart god glutenfri fiskrätt med en fantastisk vitvinssås
Jag tog pangasiusfilé som vanligt eftersom jag tycker det är en god vardagsfisk, men skulle jag bjuda vänner på rätten skulle jag nog valt t ex sjötunga
Sås. Blanda ut mjölet med lite grädde och häll ner, för att reda såsen. Såsen går att frysa om man vill. ca 800 g gös, sjötunga eller annan vit fisk. 1,5 dl vitt vin (samma som till såsen). ca 800 g gös, sjötunga eller annan vit fisk ca 180 g rökt lax (4 skivor) 1,5 dl vitt vin (samma som till såsen) 20 g räkor, att dekorera med 80 g röd stenbitsrom till dekoration, (1 burk) 1 kruka dill. Chablissås 2 msk gul lök, finhackad 1 msk smör 2 dl chablisvin 4 dl vatten 1 tärning fiskbuljong 2 dl vispgrädde 1 krm salt 1 krm vitpeppar 1 msk vetemjöl 1 msk smör 1 tsk citronsaft
med dill och kräftstjärtsås samt örter. Sjötunga Walevskaja på mitt vis. Skala och hacka löken smått och tillsätt löken med kräftfonden och grädden samt en liten mängd fint skuren dill i sås kastrullen och låt såsen koka ihop till lagom tjocklek
sjötunga, piggvar och lax, och vi har våra vardagsfiskar. Sås. Börja med såsen. Rör samman smör och mjöl och klicka ned blandningen under vispning tills såsen är lagom tjock