Fiskfile sås sjötunga recept

Fiskfilé i gräddsås

Fiskfilé i gräddsås

Sås. Häll över såsen och toppa med skalade räkor. Sås. Salta och peppra fiskfiléerna på skinnsidan. Rulla ihop dem till rullader och sätt dem i en kastrull, tätt packade
Räkfyllda rödspättarullader med vitvinssås

Räkfyllda rödspättarullader med vitvinssås

Jag använde rödspätta men det går även bra med annan fisk som sjötunga eller torskfiléer. Underbart god glutenfri fiskrätt med en fantastisk vitvinssås
Fiskrulader med skaldjurssås

Fiskrulader med skaldjurssås

Jag tog pangasiusfilé som vanligt eftersom jag tycker det är en god vardagsfisk, men skulle jag bjuda vänner på rätten skulle jag nog valt t ex sjötunga
Husets vita fisk

Husets vita fisk

Sås. Blanda ut mjölet med lite grädde och häll ner, för att reda såsen. Såsen går att frysa om man vill. ca 800 g gös, sjötunga eller annan vit fisk. 1,5 dl vitt vin (samma som till såsen). ca 800 g gös, sjötunga eller annan vit fisk ca 180 g rökt lax (4 skivor) 1,5 dl vitt vin (samma som till såsen) 20 g räkor, att dekorera med 80 g röd stenbitsrom till dekoration, (1 burk) 1 kruka dill. Chablissås 2 msk gul lök, finhackad 1 msk smör 2 dl chablisvin 4 dl vatten 1 tärning fiskbuljong 2 dl vispgrädde 1 krm salt 1 krm vitpeppar 1 msk vetemjöl 1 msk smör 1 tsk citronsaft
Apelsinspätta

Apelsinspätta

 Medan såsen kokar lägger du en apelsinklyfta på varje fiskfilé och rullar ihop dem till små rullader som hålls ihop av en tandpetare
Sjötunga Walevskaja!

Sjötunga Walevskaja!

med dill och kräftstjärtsås samt örter. Sjötunga Walevskaja på mitt vis. Skala och hacka löken smått och tillsätt löken med kräftfonden och grädden samt en liten mängd fint skuren dill i sås kastrullen och låt såsen koka ihop till lagom tjocklek

Fiskfilé med räkor och primörer

Koka ihop en sås av vin, fond, senap och grädde tills ungefär hälften återstår. Blanda primörerna med räkor, dill och lite sås

Pekanpanerad fiskfilé

Värm upp igen, rör om då och då tills såsen sjuder. röd- eller sjötunga. Blanda mjöl, finhackade pekannötter, salt och peppar

Walewska på Pangasius

Blanka av såsen med smöret. Rör ut äggulan i ½ dl grädde och häll i såsen under vispning. Häll såsen över fisken

Fiskfläta med lax och räkor

Låt såsen koka ihop ca 10-15 minuter. 400 g skinn- och benfri filé av hellefisk, marulk, sjötunga, eller bergtunga

Fiskspett med paprikasås

tonfisk eller sjötunga varvade med jätteräkor eller scampi och/eller bläckfisk. Börja med såsen. Häll över i en kastrull och låt såsen koka upp

Här ugnssteker vi fisken övertäckt med den krämiga såsen och ett lager riven ost. Kokt potatis, tomatsallad och restenav såsen