Walewska på Pangasius
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g fiskfilé
  • t ex. pangasius (odlad hajmal)
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 schalottenlökar
  • finhackade
  • 1 dl vitt torrt vin
  •  
  • Gratängmos
  • 10 medelstora potatisar av mjölig sort
  • skalade
  • i bitar
  • 5-6 msk mellangrädde eller vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 3-5 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  •  
  • Sås
  • 1 ½ dl silat spad från fisken
  • 1 dl vitt torrt vin
  • 1 dl smakrik fiskbuljong av fond eller tärning
  • ½ dl + ½ dl mellangrädde eller vispgrädde
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk smör
  • 1 äggula
  • 1 msk
  • 2-3 krm salt
  • 1 krm kajennpeppar
  •  
  • Gratinering och garnering
  • 1 dl ost
  • finriven
  • 1 färsk eller fryst
  • tinad hummer eller kräftstjärtar.
  • 8-12 sparrisknoppar
  • lättkokta

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.