Det behövs inget recept recept

Uppdaterat recept: Ostpaj med skinka

Uppdaterat recept: Ostpaj med skinka

Använd gärna elvisp så går det fort. Med julskinka/helgskinka behövs nästan inget salt alls. Börja med pajdegen
Recept: Mercimek, Linssoppa!

Recept: Mercimek, Linssoppa!

Du kan förbereda dig dagen innan genom att lägga linserna i blöt, men detta är inget som du måste. Det betyder linssoppa eller röd linssoppa och den är väldigt enkel att göra och också väldigt god
Recept: Kesobullar

Recept: Kesobullar

Dettabehövs. liiite nyttigare, inget smör (det har blitt ersatt med olivolja) och ytterst. När det ändå var ruskväder ute igår passade jag på att baka bullar
Det krävs inte så många ingredienser!

Det krävs inte så många ingredienser!

Förutom matlagning så är vår agenda för helgen tom än så länge, inget fel på det alls. Det är inte många ingredienser med i receptet men det krävs faktiskt inte så mycket mer för att njuta av en otroligt god middag, var smak har sin plats och det finns ingen större konkurrens på tallriken
Dagens recept: Kalvfrikassé

Dagens recept: Kalvfrikassé

Visst är det gott med kokt mat som omväxling. Späd med mer vätska om så behövs. Då bildas nästan inget skum alls
Dagens recept: Svampsoppa

Dagens recept: Svampsoppa

Det senare sättet lönar sig åtminstone då du har så mycket svamp att en del ska frysas in. Om buljongen är salt behövs kanske inget salt alls
Uppdaterat recept: Vit och mörk chokladglasstårta

Uppdaterat recept: Vit och mörk chokladglasstårta

Däremot gör detinget. smält och rör om då och då tills allt smält (detta för att chokladen. Vispa på lägsta hastighet och inte längre tid än vad som behövs så att

Recept: Lemoncurd utan socker

Smaka av och ha i mer sötning om detbehövs. Har inte ätit lemoncurd på jag vet inte hur många år, men jag tycker att det är väldigt gott och när jag såg receptet på en sockerfri variant, så var detinget snack om saken
Inget ägg i mina saffransbullar

Inget ägg i mina saffransbullar

När jag gjorde mitt recept till vetedeg tog jag standardreceptet från Bonniers kokbok och ändrade det efter min smak