4 timmar
Tina tårtan 45-60 minuter i rumstemperatur innan den ska serveras. Lyft gärna över den till ett serveringsfat. Botten är fast och brukar vara lätt att lyfta bort från formen om man använder en stekspade.Garnera med riven mörk choklad, som du fixar lätt med osthyvel på
Vit mousse. Vispa äggulor och socker krämigt. Mörk chokladmousse. Vit chokladmousse. Vispa grädden och vänd bestämt ned i en tredjedel av grädden med luftiga tag i den smälta chokladen
Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, bakpulver och socker i en bunke. Tillsätt smöret och kör med elvispen till en deg, är den lite smulig gör det inget
Blanda alla torra ingredienser, tillsätt vatten och olja. Försök att sträcka och vika degen medan du knådar, på så vis sträcks glutenproteinet och botten blir mycket krispigare
1Fyllning200 g mörk choklad 200 g vit choklad 2 dl vispgrädde. Pajskal1,5 dl vetemjöl 0,5 dl kakao 1 dl florsocker 75 g smör 1 äggula smör, att smörja formen med kakao, att pudra formen med
Mät upp crème fraiche, pressad lime, salt ochvitpeppar i en kastrull. Låt få ett uppkok och ta sedan bort kastrullen från värmen eller sänk värmen om du vill hålla såsen varm under tiden resten blir klart
Stek på dessa med krossad vitlökoch smör, så att de får en stekyta. Vitpeppar. Jordärtskockorna är verkligen superekologiska och närproducerade så det skriker om det, då vi fick dessa av Simos mamma, från hennes skörd på tomten – så goda
Häll över citronsaft, dragon ochvitlök. salt och olivolja. Vit fisk med dragon, citron ochvitlök (4 personer). ca 600 g färsk/tinad vit fisk (vi hade lyxig färsk spätta, men frysblock som är tinade fungerar lika bra). 2 pressade vitlöksklyftor. ca 600 g färsk/tinad vit fisk (vi hade lyxig färsk spätta, men frysblock som är tinade fungerar lika bra). 2 pressade vitlöksklyftor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.