Min man är arbetslös och det innebär att jag blir bortskämd med god mat – nästan var dag. När vi åker över till Danmark så brukar jag passa på att äta anka eller dansk fläskstek för det finns ingen som kan tillaga det som just danskar
Igår blev det en riktig söndagsmiddag här i vårt kök/matrum, en dansk flaeskesteg stod på bordet. Håkan stod för största delen av matlagningen, han får lite matlagningsabstinens när han jobbat hela lördagen
400 g sidfläsk (rimmat eller rökt). 400 g sidfläsk (rimmat eller rökt). Äggakaka är väldigt skånskt men detta recept har influenser från Danmark där Saras gammelmormor ”mormor Greta” arbetade som ung
Dansk Remoulade Matlagningen går fortfarande på sparlåga här hemma i Östersund, på grund av Cryptosporidium som ännu härjar fritt i vårt vattenledningssystem
Den växer ju på det viset, vilket verkligen underlättar när man ska hålla maten på plats. Jag tycker det är lite danskt att och äta kycklingsallad med curry
Tack vare Ullis, som till och med kom med hemleverans så har Leon fått avnjuta sin kära danska stek. Min pågående svacka är lite besvärande men nu ska jag tvinga mig till ett inlägg, om det så må vara om mat så får det vara det
Och till den här rätten serveras dansk ketchup. Tomater, lök och vitlök blandades med spenat och jag använde Kabanoss och slantade i några Korvish svartpeppar men det går bra med vilken korv som helst
Vi åkte över till Bornholm och bodde på bed & breakfast med en väldigt dansk man i receptionen, åt på restaurang där servitrisen blev så glad för dricksen att Daniel fick en spontan kram, kikade genom skottgluggar i gamla slottsruiner, lunchade med Mårtenssons och stannade på i princip varenda gårdsbutik i hela sydöstra Skåne
Det är en klassisk dansk rätt som i sin enklaste form består av potatismos och knaperstekt bacon. Ibland serverar jag en LCHF-variant där jag byter potatismoset mot blomkålsmos, men idag fick barnen brinnande kärlek enligt dansk modell med mycket kolhydrater medan maken och jag åt en återkommande god och enkel fiskrätt med smak av bacon, parmesan och gräslök