Gjorde kokos- och citronkakor igår, som jag fick som tips av en rawfoodkollega. -)3 dl cashewnötter 2 dl kokos1 citron3 msk lucumaMixa cashewnötterna i mixer, blanda med kokos och citronsaft från en citron och lucuma. 3 dl cashewnötter. 1 citron
Kom bara ihåg att anpassa mängden citronsaft efter den smak eller det bär du använder så att du får till den rätta “lätt syrliga” smak du är ute efter i en cheesecake
OBS kakan kan göras nötfri se nedan>. Mixa 1dl blötlagda cashewnötter (legat i blöt minst 2 timmar) med det feta från två burkar Cocosmjölk – samt lite av det ”rinniga i cocosmjölken”, 1 avocado, 1 banan, saften från en citron, 7 urkärnade dadlar. 1dl blötlagda cashewnötter
Morotskaka är ett sådant där bakverk som nästan känns lite nyttigt att äta. I de allra flesta falla är det knappast så då morotskaka i normala fall innehåller rejält med socker, vitt mjöl och dessutom en sockerstinn frosting
Kör i matberedare eller blender tillsammans med jordgubbar, citronsaft, vaniljpulver och sötning. Kärna ur dadlarna och kör i matberedare med mandlar, kokosolja, kakaopulver, salt och vaniljpulver
Kom bara ihåg att anpassa mängden citronsaft efter den smak eller det bär du använder så att du får till den rätta “lätt syrliga” smak du är ute efter i en cheesecake
Mixa dem tillsammans med agavesirap, smält kokosolja, citronsaft, vaniljpulver och hallon. Tills dess kan ni svänga ihop och njuta av denna supersmarriga kaka med smak av hallon
Bre detta över kakan och ställ in i frysen ett par timmar. 3 dl cashewnötter (gärna blötlagda några timmar). 1 msk pressad citron. 3 dl cashewnötter (gärna blötlagda några timmar). 1 msk pressad citron
Knappt 2 dl cashewnötter blötlagda i minst 4 timmar. saften från 1/2 stor citron. Frys in kakan i ca 4-6 timmar. 2 dl cashewnötter blötlagda i minst. 1/2 stor citron