Sätt ugnen på 125 grader. Häll äggvitor och socker i en skål. Sätt den över en kastrull med sjudande vatten och vispa 5-10 minuter till en blank och fast smet
Vispa äggvitorna hårt och tillsätt florsockret under fortsatt vispning. Vänd ner chokladen. Fördela massan i 10-12 små folieformar, fyll nästan ända upp
Det här är den enklaste varianten av. chokladmaränger. Egentligen gillar jag den varmvispade sega varianten mer (schweizisk), men detta går lite fortare att vispa till
Sätt ugnen på 250 grader. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa i socker och bakpulver. Rör i chokladen. Bred ut marängen till en ca 20 cm stor rundel på ett bakplåtspapper på en plåt
När vi ändå är inne på kladdkakor. Tävlingen Kladdkake-SM 2009 arrangerades av Aftonbladet och Tasteline och till denna tävling kunde vem som helst skicka in sitt bidrag
Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning och vispa till en maräng. Hacka mandelspånen grovt och vänd ner i smeten tillsammans med mjöl och kakao