Det blev en choklad maräng glasstårta med kanderade pecannötter, låter det gott. Vispa äggvitorna med citronsaften och hälften av sockret till ett vit fast skum
Ta marängen från värmen och vispa tills den är sval och tjock med en elvisp. Rör runt ett varv med slickepott, men ej mer för då blir marängerna mer bruna än chokladstrimmiga
Ta bort skålen från vattenbadet när marängsmeten har nått rätt temperatur och fortsätt vispa med maskin, till marängen har kallnat och blivit vit och fluffig
Fyll en stor kastrull med vatten och ställ den på en platta. en av våra favoriter är franska chokladmaränger gjorda på minst 70% mörk choklad. Vispa med elvispen kraftig i 10 minuter
Fyll en stor kastrull med vatten och ställ den på en platta. En av våra favoriter är stora chokladmaränger gjorda på minst 70% mörk choklad. Vispa med elvispen kraftig i 10 minuter
) och sedan tänkte jag göra en god fredagsmiddag med fläskfilé, men jag har ingen aning om vad. Så istället gjorde jag dessa supergoda och sega chokladmarängerna som jag tänkte ha till en marängsviss ikväll
Börja med att lägga chokladen i en skål och ställ denna på ett vattenbad på låg värme. Häll i chokladen och rör om med något enstaka tag så att smeten blir vackert strimmig, inte ljusbrun
Vispa upp äggvitan och kaffet med en elvisp tills massan är formbar men mjuk. När du kan göra små toppar av vitan tillsätter du gradvis sockret sked för sked samt vaniljsockret medan du fortsätter att vispa på hög hastighet tills massan är blank och fast
Gör en marängsviss med hemgjord chokladsås, kanske ingefärspäron och favoritglassen. Eftersom jag ogillar att slänga mat så sparade jag vitorna för att göra chokladmaränger i onsdags
Bland annat har jag gjort maränger, rabarberkaka, några tårtor plus att jag har ägnat mig åt sockerkonst, främst blommor och rosor (något som jag inte har hållt på med på ett bra tag)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.