5 dl socker2. 5 dl florsockerGör så här. Låt sedan svalna på gallerChokladglassfyllning2 dl pecannötter (100 g)9 msk socker1 msk vatten200 g ljus eller mörk choklad2 st äggvita4 dl vispgrädde4 st äggulorGör så här. Smält 3 msk socker och vatten i en stekpanna tills det är gyllenbrunt. Tillsätt 2 msk socker och vispa ett par minuter till. Vispa äggulor och 4 msk socker fluffigt. 5 dl kakao1 dl socker1. 5 dl socker. 5 dl florsocker. 9 msk socker. 1 dl socker
Häll äggvitor och socker i en skål. 2 dl strösocker. Sätt ugnen på 125 grader. Sätt den över en kastrull med sjudande vatten och vispa 5-10 minuter till en blank och fast smet
Blanda socker och äggvita i en mindre rostfri kastrull. en av våra favoriter är franska chokladmaränger gjorda på minst 70% mörk choklad. 7 äggvitor5 dl socker100 g mörk chokladGör så här. 5 dl socker
Blanda socker och äggvita i en mindre rostfri kastrull. En av våra favoriter är stora chokladmaränger gjorda på minst 70% mörk choklad. 5 dl socker. 5 dl socker
Kör strösocker i en matberedare eller en mixer några gånger så att det blir finmalet men inte ”pudrigt” (alltså, det ska inte bli lika finmalet som florsocker)
3 ägg3 dl socker100 g chokladGör såhär. Sätt ugnen på 130 graderBlanda äggvita och socker i en rostfri bunkeSänk ned bunken i vattenbad och värm marängen till 60 grader under omrörning, jag använde en vanlig stektermometer. 3 dl socker
Du behöver - 3 ägg 1,5 dl socker 50 g blockchoklad Så här gör. 1,5 dl socker. Stora och goda maränger som passar perfekt att bjuda på till oväntade gäster och kan förvaras i en lufttät burk då de kan hålla i flera veckor
Häll äggvitor och socker i en skål, gärna av metall. 2 dl strösocker. Bryt chokladen i bitar och smält den i en tekopp i mikron, ca 2 minuter, eller över vattenbad