Det blev en choklad maräng glasstårta med kanderade pecannötter, låter det gott. Vispa äggvitorna med citronsaften och hälften av sockret till ett vit fast skum
Ta marängen från värmen och vispa tills den är sval och tjock med en elvisp. Rör runt ett varv med slickepott, men ej mer för då blir marängerna mer bruna än chokladstrimmiga
Ta bort skålen från vattenbadet när marängsmeten har nått rätt temperatur och fortsätt vispa med maskin, till marängen har kallnat och blivit vit och fluffig
De ekologiska äggen jag köpte för ett tag sen med gulaste gulorna ever gjorde att krämen inte blev så vit som jag önskade, så man kan ju ta i lite kakao så får man chokladkräm emellan istället
Vi grillade i fredags med de amerikanska släktingarna och jag hade gjort denna till efterrätt. Blanda mördegen och klä en stor pajform med löstagbar kant
Till fyllningen vispas grädden hårt och blandas med en påse krossade daimkulor. Skär försiktigt av ett lock på marängen och fyll med daimgrädden strax innan de ska serveras
Pistage är ju godaste mandeln just nu. 3/4 dl pistagemandel hackas mycket fint. Lägg i pistagehacket och smöret när knäcken nått 125 grader. 3/4 dl pistagemandel
Fyll en stor kastrull med vatten och ställ den på en platta. en av våra favoriter är franska chokladmaränger gjorda på minst 70% mörk choklad. Vispa med elvispen kraftig i 10 minuter
Fyll en stor kastrull med vatten och ställ den på en platta. En av våra favoriter är stora chokladmaränger gjorda på minst 70% mörk choklad. Vispa med elvispen kraftig i 10 minuter
) och sedan tänkte jag göra en god fredagsmiddag med fläskfilé, men jag har ingen aning om vad. Så istället gjorde jag dessa supergoda och sega chokladmarängerna som jag tänkte ha till en marängsviss ikväll
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.