Tippa i kokosmjölk, limesaft, fisksås och honung och låt allt koka ihop. Kokta nudlar i botten på tallriken och sedan på med lax och grönsaker, plättlätt
Laxen som jag lagar är limegravad tillsammans med chili och rödlök för att skapa lite hetta. Ta lite lime eller citron på löken även när du gör sallad så mjuknar smaken
Fiskgryta med chili/limeaioli och nybakat bröd. Fiskgryta med fänkål och saffran. Jag tog den enkla vägen och köpte färdig aioli, smaksatt med chili och lime, i fiskvagnen
chiliflakes. kallrökt lax med nässelcrème, nässelomelett med apelsinsmör och rostade hasselnötter och så den goda soppan förstås som värmde gott i den lite kyliga kvällen
Till detta serverades chili- och limeaioli och baguette. Finhacka chilin och ha i aiolin. Eftersom aiolin innehåller äggulor passade jag på att använda äggvitorna till efterrätten som blev en len mangomousse med frisk lime och passionsfrukt
Oliver, chili och späd salladslök - gifter sig fint med fetaosten. Dillmajonnästoppad laxsida serverad med fetaostfyllda paprikahalvor och balsam- och limegrilladfänkål
Blev supergott men jag kommer nog att förfina det till nästa gång och tillsätta en hackad chili (utan kärnor) i lökfräset för att få en något mer hetta i soppan men det är ju en smaksak
Garnera med wakamesallad, wasabi, sugarsnaps och lite strimlad chili. Blanda samman alla ingredienser och smaka av med sesamolja, soya, lime och en gnutta salt
Tillsätt fänkålen, sparrisen och sriracha chilisåsen samt svartpepparn. Lägg i vitlök, schalottenlök, ingefära, gurkmeja och chili och låt fräsa en stund