Idag var det min man Håkan som stod vid spisen. Det blev en kanongod pastasås. Så vi brynte bacon, sedan i med rökt skinka och champinjoner som vi hade kvar
En förrätt jag minns från när jag växte upp är avokadoskal fyllda med just avokado och färskost. Jag skulle dessutom gissa att det var första gångerna jag kom i kontakt med just avokado
Ta vara på det som finns i kylen och frysen och släng så lite som möjligt, så tänker jag. Detta blev en riktigt god och mättande middag till mig och 4 barn
Så här blev det när det var klart. Det får duga med en pastarätt på fredagens piccata-variant (se tidigare artikel Piccata Olmåsnese) som söndagsmiddag
Förra årets som torkade på ett myggfönster framför en värmepump har en helt annan färg och storlek. Hade nog lite för hög värme när jag påbörjade torkningen av trattkantarellerna i varmluftsugnen
sedan i med lite vatten och fyll på med tärnad sötpotatis och buljong och ja allt som skall vara i. Jag tycker det är kul att bara slänga i saker och se vad det smakar jag följer inte recept slaviskt och ja det blev superdupergott såklar
Så lite extra pill blev det, men väldigt gott. Kräftsoppa, 2 pers eller 4 förrätter1 kg frysta kräftor, tinade1 l vatten2 msk hummerfond2 msk tomatpuré2 vitlöksklyftor, krossade1 gul lök, finhackad1 tsk torkad timjan3 msk smör3 msk vetemjöl1 dl vitt vin1 dl grädde2 msk konjakcayennepepparsaltSkala alla kräftorna utom ett par som sparas till garnering
Det var nog inte bara kryddningen som gjorde att de blev extra bra i dag. Köttbullarna vi åt i dag var enligt vårt vanliga recept som jag oftast använder ändå berömde Leif dem jättemycket och tyckte att de var ovanligt goda
Jag har länge varit nyfiken på att göra Glace au four, som är franska och betyder just, glass i ugn. ) Lätt som tusan och festligare får man ju som sagt leta efter
Det här receptet är taget från Matmagasinet nr 8-9 2012, men min yoghurtpannacotta på bilden ovan stelnade inte tillräckligt, utan blev mer som en krämig och underbar dessertyoghurt
Hade också rester av ärtor somblev en legym med en klick majonnäs och lite salt. Tog fram påsen med kött och härlig köttsaft från kylen och gjorde en god gräddsås på skyn och serverade köttet lätt uppvärmt med såsen, kokt potatis, sallad och citronpicklade skivor av polkabetor som jag glömde servera till skreiryggen kvällen innan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.