Brylépudding vattenbad recept

Brylépudding

Brylépudding

Något jag aldrig har ätit är Brylépudding/crème caramelle. Men vad är skillnaden egentligen på Brylépudding och crème brûlée
Brylépudding

Brylépudding

Häll äggsmeten i formarna, täck med folie och grädda i vattenbad i ca 50 minuter. 3 dl kaffegrädde
Jespers vaniljskola fortsätter

Jespers vaniljskola fortsätter

När puddingen är klar så plocka ur den ur vattenbadet och låt den svalna. Brylépudding/Crème Caramel (ca 4-6 portioner). Sätt formarna i ett vattenbad och grädda dem i ugnen ca 45-90 minuter tills smeten har "stannat"
Saffransbrödpudding

Saffransbrödpudding

Som en kombination av ugnspannkaka och en brylépudding skulle man kunna säga. Eller som en väldigt fast brylépudding som ger ett tuggmotstånd
Brylépudding

Brylépudding

När puddingen ställs i vattenbadet, så är det av yttersta vikt att vattnet inte kokar, ty då kan puddingen bli grynig
Brylepudding

Brylepudding

Grädda i vattenbad i ugnens nedre del. På nyårsafton var vi bjudna till kära vänner och desserten föll på min lott
Brylépudding

Brylépudding

Vattenbad behövs ej. Egentligen är det här en portugisisk brylépuddning gjord på kondenserad mjölk, Pudim de leite condensado

Brylepudding - Creme Caramel

Häll äggsmeten i formarna, täck med folie och grädda i vattenbad i ca 50 minuter. 1. Sätt ugnen på 200°C

Crème Brûlée med smak av lakrits

Crème brûlée, ”bränd grädde” på franska, inte att förväxla med Crème caramel (brylépudding), är en dessert där de viktigaste ingredienserna är socker, äggulor, grädde, mjölk och vanilj
Crème Caramel

Crème Caramel

Servera brylépuddingen riktigt kall. Ställ i ett vattenbad i ugnen. Gör alltid brylépuddingen dagen innan den ska serveras så att sockret i formen hinner lösas upp ordentligt
Dessert eller efterrätt?

Dessert eller efterrätt?

Smält den mörka chokladen i ett vattenbad. Smält mjölkchokladen i ett vattenbad. Med anledning av en nära förestående födelsedag (jag säger inte vems) tänkte jag baka en mumsig tårta som dessert, efter grillningen
Crème caramel

Crème caramel

eller brylépudding, på gammal hederlig svenska. Och trots att man måste koka karamellsås och fixa med vattenbad så är den ganska lätt att göra

Crème Brûlée

Desserten förväxlas ofta med brylépudding som har liknande smak men är fastare i konsistensen och serveras uppstjälpt med en karamellsås

Brylépudding - Creme caramel

Observera att brylépuddingen ska gräddas i vattenbad och vattnet i detta bad ska vara hett och nå upp till halva kanten på portionsformarna

Brylépudding – Creme caramel

Observera att brylépuddingen ska gräddas i vattenbad och vattnet i detta bad ska vara hett och nå upp till halva kanten på portionsformarna

Brylépudding

Grädda i vattenbad cirka 60 minuter i nedre delen av ugnen. Sätt ugnen på 150 grader. Blanda grädde, mjölk och strösocker i en kastrull

Brylépudding

Grädda i vattenbad i nedre delen av ugnen tills smeten har stelnat, ca 45 min. Form ca 2 liter (extra fast brylépudding). Grädda i vattenbad i ugnen, 50-60 min