Halloj. Är det inte galet att det snart är första advent. Mysigt, eller hur. Idag ska ni få recept på ett riktigt gott vörtbröd, det bakar jag varje jul
Igår tog vi in och klädde granen, så nu återstår att se hur länge den får stå upprät. Barnen har så svårt att motstå att fingra på alla blanka kulor och det fina glittret
Det bästa av allt, detta bröd är hur lätt som helst att göra. Inte för att skryta, men detta kan nog vara det godaste vörtbrödet jag både bakat och smakat
Så där ja, då har vi påbörjat julens sillinläggningar här i köket idag. Det är Brantevikssillen som har hamnat i första lagen där den ska ligga och gona till sej tills i morgon, då den ska ner i lök och sockerröran
Gjorde lite härlig fudge i helgen, det enda var att den blev lite för smulig för min smak, jag gillar bäst fudge som är mer mjuk och len i smaken och inte smular, men den var himla god för det
Det abolut bästa receptet på vörtbröd jag testat hittar ni här. Och jag inte är inte svårflirtad när en söt blondin på sju år lägger huvudet på sned och ler sitt bästa leende
Det är den bästa tiden. Det är den bästa tiden. Hur du gör din egen honungssenap till jul. Ugnsbakad skinka med honungssenap på hembakat vörtbröd är min favorit kvällen före julafton
Risgrynsgröt är, och har alltid varit, något av det bästa jag vet när det kommer till julmat. GRÖT. Jag är ju generellt inte sådär überförtjust i det mesta som serveras på julbord (detta kött- och fiskvansinne, hu