Men, när jag fick med mig typ ett kilo ruccola och ungefär lika mycket mozzarella hem efter ett event jag höll i här för ett tag sedan så tänkte jag att det väl var dags att göra slag i saken
Men, när jag fick med mig typ ett kilo ruccola och ungefär lika mycket mozzarella hem efter ett event jag höll i här för ett tag sedan så tänkte jag att det väl var dags att göra slag i saken
Lägg på ett nytt lager aubergine, mozzarella och tomatsås. Tomatsås. Receptet till denna urgoda auberginegratäng, med pesto och mozzarella, kommer från boken "Annas medelhavsmat" av Anna Bergenström
Varva aubergineskivor och tomatsås i 2 smorda ugnsfasta portionsformar. Strö över riven mozzarella och gratinera högt upp i ugnen, ca 10 minuter. 125 g mozzarella
Bred ut lite av tomatsåsen i botten av formen. Jag tycker att den här mycket goda och smakrika auberginegratängen är en perfekt representant för det italienska köket
Häll lite tomatsås i botten av form, på med hackad och grillad paprika, aubergineskivor, hackad basilika, mozzarella i mindre bitar, grovriven parmesanost
Gör tomatsåsen under tiden, riv parmesanosten och skiva mozzarellan. Lägg sedan ett nytt lager av auberginer och så vidare, avsluta med tomatsås och ost