Proffs på det sätt som man blir av att enbart ha Googlat sig till fakta (hrm hrm), satte jag i lördags sekatören i både körsbärs- och äppelträdet hemma och gav båda träden en lite prydligare frisyr
Har många gånger gjort auberginerullar med halloumi som jag älskar. De är så väldigt goda tycker jag. Dock är det lite pill med detta och tänkte att jag gör en variant som en gratäng istället
Jag har sedan tidigare lovsjungit aubergine och dess roll i matlagning men vill ändå påpeka att gillar ni ost och aubergine så ska ni testa den här gratängen
Lägg den skivade auberginen på en plåt eller ett fat och strö över lite salt. Låt stå minst 3 minuter. Torka av vätskan som bildats och stek skivorna i olivolja tills de fått fin färg
En mumsig gratäng som jag gjorde till grillat. I gänget som skulle äta satt även en äkta italienare som har lovat mig sitt recept på auberginegratäng där man ska ha ströbröd och fritera och grejer
Auberginegratäng med röda linser – gratäng med stekt aubergine i skivor, varvad med en röra av röda linser kokta i tomat med gul lök och morot kryddad med vitlök och timjan, färsk tomat och grana padano
Den här härligt krämiga auberginegratängen är ytterligare en av alla de maträtter som visar sig bli betydligt godare än vad jag tror att de ska bli när jag läser receptet
Detta är en av mina vegetariska favoriträtter. För inte så länge sedan visste jag knappt vad man kunde göra med en aubergine, men nu tack vare min italienska köksbibel The Silver Spoon så har jag lärt mig flera underbara recept med den här finfina grönsaken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.