Dags för den klassiska rätten ärtsoppa. Börja med att koka fläskläggen (dagen före). Fläsket. Här äter vi den dock oftast på torsdagar och är man ledig serveras den med varm punch samt en svinkall lager
Häll ärterna i en kastrull med vatten och salt. Skär bogfläsket i stora bitar. Min sambo är väldigt förtjust i Soldatens ärtsoppa, men jag föredrar faktiskt hemmagjord om jag får välja
Husmanskost tycker jag att fläskfilé faller under i denna versionen då det ju har kommit att bli ett vanligt kött i de flestas hushåll och inte bara förknippat med lyxig festmat
Jag har valt en riktig klassiker – ärtsoppamedfläsk och pannkaka. Därför blir dagens utmaning att laga en egen ärtsoppa från grunden, som en liten försmak till den kommande sopplunchen och dessutom bjuda mina tonåringar på
Måndagar vegetariskt, Raggmunkar medfläsk på tisdagar, soppa (ärtsoppa i synnerhet) och/eller pannkaka på torsdagar, kyckling eller tacos på fredagar, kött och pommes på lördagar och många äter pizza på söndagar
Måndagar vegetariskt (meat free monday), Raggmunkar medfläsk på tisdagar, soppa (ärtsoppa i synnerhet) och/eller pannkaka på torsdagar, kyckling eller tacos på fredagar, kött och pommes på lördagar och många äter pizza på söndagar
Från köket kommer dofter ur grytan där det kokas ärtsoppa som ska bli middagen, det är ju torsdag. Då vi inte har varianten medfläsk i utan nöjer oss med rena rama soppan med en klick senap i gräver inte måltiden något i hushållsbudgeten precis
Ärtig linssoppa medugnspannkaka - Ärtsoppa och pannkakor, mer torsdag än såhär blir det knappast. Min egen insatts i festligheterna var inget att skryta med då jag somnade sött i soffan lagom till låt nummer fyra och vaknade med nacken ur fel led lagom till första amning och utropandet utav finalens vinnare