Biffar:
Börja med att grovriva zucchini, salta & lägg i en sil/ durkslag. Låt den ligga och vätska ur.
Hacka lök, salladslök & vitlök. Värm en stekpanna med olja & fräs vitlök & lök/ salladslök i pannan på medium värme. Ta ett varv med pepparkvarnen.
Tillsätt soltorkad tomat & äppelcider vinäger.
Krama ur zucchinin ( så mycket som möjligt ) och lägg i en bunke. Tillsätt fetaost ( eller tofu), kryddor, rårismjöl, fiberhusk & lök/ vitlök. Blanda väl & smaka av med salt & peppar.
Vispa upp ägget ( chia ägg ) & blanda ner i färsen.
Låt färsen vila i 10 -15 minuter.
Värm en stekpanna med kokosolja och klicka ut biffar i pannan med en sked.
Forma dem lite medan de är i pannan. Vänd på dem försiktigt när det fått stekyta.
Lägg efter hand biffarna på en plåt och efterstek på 175 grader i ca 10 -15 minuter.
Tomatsås:
Skär tomaterna i bitar, hacka lök & vitlök. Fräs dem i lite av oljan i en kastrull & låt dem sen sjuda i ca 15 minuter på plattan.
Flytta sen över allt i en blender och tillsätt äppelcidervinäger, oregano, basilika & mixa slät. Häll resterande olja i en stråle medan maskinen går på låg varv. Smaka av med salt & peppar.
Till serverade jag mathavre som jag blandade med soltorkad tomat, salladslök & baby spenat.
Igår var det meatless monday så jag rev och vispade ihop zucchinibiffar. biffar och biffar, mer som kesoplättar med riven zucchini så detta veggiereceptet funkar utmärkt att göra om man äter LCHF-vänligt (gör blomkålsris istället för vanligt ris)
Tvätta gurkan och riv den grovt med skalet på. Tzatziki samt mathavre. Stek biffarna i olja på medelvärme, 4–5 minuter på varje sida. Fett 12 g Zucchinibiff medmathavre och tzatziki från Modifast. 2 dl mathavre
Nu är det en ny vecka igen och idag har jag haft lite egentid eftersom Oskar och Felicia har varit hos Felicias kusin Hjalmar och fixat lite med lampor och bokhyllor
Senaste numret av Coops medlemstidning Mer smak hade Istanbul-tema. Blanda zucchini med salladslök, chili, parmesan, ägg, mjöl,oregano och salt till en jämn smet
En smidig och lättlagad tomatsås. Recept för ca 8 dl tomatsås. Fräs lätt i en kastrull med olivoljan tills löken börjar mjukna och bli genomskinlig (ca 5-6 minuter)
Raw tomatsåsmed vitlök och basilika. Dela tomaterna i bitar och mixa alla ingredienser utom basilikan tillsammans i matberedare, med stavmixer eller i blender tills att såsen är slät
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.