Doppa zucchiniblommorna i smeten och se till att hela yttersidan blir täckt. Det jag lagar i det här inlägget är stekt zucchiniblomma och jag hade tänkt förklara hur man går tillväga om man får tag på några
Skär zucchinin i kvartar på längden och skär bort de porösa delarna i mitten. Skär sedan zucchinin på tvären i ungefär lika stora bitar och med ungefär samma form som pastan
Zucchiniblommorna. Bortsett från att det inte blev en enda tomat och ytterst få chilis det här året så fick vi ju en hel del zucchinis, vaxbönor och salladslök
Nu fick vi inte med allt på bild, men vi spanade in såväl uppåtsträvande majsplantor som orangegula zucchiniblommor, potatis och lök, och mer därtill som jag har glömt namnet på men på ett diskutablet diskret sätt försöker slingra mig ur
FRITERADE FYLLDA SQUASH/ZUCCHINIBLOMMOR. RISFYLLDA ZUCCHINI. ZUCCHINIBIFFAR MED PARMESAN. Denna sallad var en välkommen nyhet till min receptsamling av rätter som innehåller squash
Som jag tidigare skrev odlar vi zucchini här i trädgården och om jag förstått det rätt är det skotten som först utvecklar blommor där stammen sedan blir den färdiga grönsaken
Italienarna gör också en av mina absoluta favoriter – friterade zucchiniblommor som fylls med mozzarella och sardeller (achuga på italienska, anchoa på spanska, men sardeller på svenska – läs mer om begreppsförvirringen kring ansjovis i den artikeln här på Katinkas Kitchen)
Zucchiniblommor finns som honor och hanor och det är hanblommorna som fylls. Öppna försiktigt varje blomma och fyll varje zucchiniblomma med en tesked fyllning